Ώρα Πατρών

29Ιαν

Για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων

Ιανουάριος 29, 2019 Δελτία Τύπου 0

Είναι προφανές σε όλους ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν θέλει ή δεν μπορεί να δώσει λύση στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Και αυτό παρά τις διαμαρτυρίες αλλά και τις προτάσεις που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί, παρά το αυξημένο ενδιαφέρον εκατοντάδων συμπολιτών μας και οργανώσεων, παρά το γεγονός ότι η αδιαφορία και η εγκατάλειψη έχουν μεγεθύνει το πρόβλημα που παρατηρείται έντονα, πλέον, στις περισσότερες συνοικίες της Πάτρας.

Οι συνήθεις δικαιολογίες για έλλειψη χρηματοδότησης των αναγκαίων δράσεων έχουν καταπέσει στο κενό. Η δημοτική αρχή βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια την αδιαφορία της και την απουσία δράσεων. Τόσο στο θέμα της δημιουργίας χώρου στέγασης των αδέσποτων όσο και στο ζήτημα της διαχείρισης (σίτιση – στείρωση), οι προφάσεις που επικαλείται δεν πείθουν κανέναν.

Έστω και τώρα, καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες, ως κατεξοχήν αρμόδιος και χρηματοδοτούμενος φορέας, ώστε να απαλύνει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει με την απραξία της επί τέσσερα χρόνια. Να συνεργαστεί με τις δεκάδες φιλοζωικές οργανώσεις, με τους πολυάριθμους εθελοντές που έμπρακτα έχουν αποδείξει το ενδιαφέρον τους, να αξιοποιήσει τη διαθέσιμη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να προστατέψει τους συμπολίτες από τους όποιους κινδύνους προκαλούν τα αφρόντιστα, και όχι τα αδέσποτα, ζώα.

Πάτρα, 29/01/2019

Το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε το άρθρο!