Ώρα Πατρών

3Φεβ

Στη μνήμη του Γιώργου Αλεξόπουλου.

Φεβρουάριος 03, 2019 Δραστηριότητα 0

Στη μνήμη του Γιώργου

Την Παρασκευή με πήρες τηλέφωνο για να συναντηθούμε μέσα στην εβδομάδα -βρισκόμασταν κατά διαστήματα για να κάνουμε τις αναλύσεις μας- και εσύ φίλε Γιώργο απέδρασες.

Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε όταν πρώτο εκδόθηκε η ΑΛΛΑΓΗ, δεκαετία του 70, ως εβδομαδιαία. Συνεργαστήκαμε στην εφημερίδα που έβγαινε δύσκολα κάθε εβδομάδα. Δύσκολοι καιροί αλλά το πολιτικό κλίμα πάντα αναμμένο. Ο Γιώργος το ζούσε «θα την κάνω ημερήσια» έλεγε. Το πίστευε και το έκανε πράξη.

Είχε να λύσει πολλά προβλήματα, τα ξεπέρναγε, κυνηγούσε την είδηση, ανέλυε σε βάθος τα γεγονότα. Λάτρης του Ανδρέα Παπανδρέου. Στη μνήμη του αφιερώνω τούτο. Είχε έρθει ο Ανδρέας Παπανδρέου να μιλήσει στην Πάτρα. «Γιώργο με συνοδεύεις να του πάρουμε συνέντευξη;» Θα μίλαγε από τον εξώστη Δημοτικού Θεάτρου. Ο Γιώργος καθόταν ένα βήμα μπροστά από εμένα με το μαγνητοφωνάκι να καταγράφει. Η συνέντευξη τελείωσε. Διασχίσαμε με πολύ κόπο από το πλήθος την πλατεία για να φτάσουμε στα γραφεία Παντανάσσης 39. Μείναμε ως τις 2 την νύχτα , «φύγε» μου λέει «αύριο πρωί 8:30 συνεχίζουμε, σε λίγο θα φύγω και εγώ».


Έφυγα για τα «Ολύμπια» για τις περαιτέρω πολιτικές αναλύσεις. Την επόμενη μέρα 8:30 ήμουν στα γραφεία μπήκα στην κεντρική πόρτα διέσχισα τον διάδρομο άνοιξα την πόρτα των γραφείων, ένα ντουμάνι καπνού ήρθε κατα πάνω μου. Ο Γιώργος δεν είχε φύγει, καθόταν εκεί όλη νύχτα με ένα τασάκι γεμάτο αποτσίγαρα. Γιώργο μου λέει «άκουσα τη συνέντευξη και την ομιλία πολλές φορές είναι καταπληκτικός, μεγάλος ηγέτης. Κάθε πρόταση του θέλει σοβαρή ανάλυση…» Αυτός ήταν ο Γιώργος Αλεξόπουλος, ένας αναλυτής, ένας ευαίσθητος άνθρωπος με λογοτεχνική φλέβα, ένας παθιασμένος «εφημεριδάς».

Γειά σου φίλε
Καλό ταξίδι με ένα φύλλο ΑΛΛΑΓΗΣ

*Του Γιώργου Ρώρου

Μοιραστείτε το άρθρο!