Ώρα Πατρών

7Φεβ

Για τον απολογισμό του Δήμαρχου Πατρέων που δεν έγινε

Φεβρουάριος 07, 2019 Δελτία Τύπου 0

Δεν απολογήθηκε η δημοτική αρχή στο γήπεδο της ΕΑΠ. Δεν απολογήθηκε ο Δήμαρχος της Πάτρας. Απολογήθηκε ένας Δήμαρχος του ΚΚΕ με επιχειρήματα που θα μπορούσε να επαναλάβει οποιοσδήποτε Δήμαρχος του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας.

Το βασικό ερώτημα παρέμεινε αναπάντητο.

Τι έκανε ώστε να θέσει την Πάτρα στο προσκήνιο της σύγχρονης εποχής.

200, τουλάχιστον, εκατομμύρια υπολογίζονται τα έσοδα από κρατικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους σε μια τετραετία δύσκολη. Σε μια τετραετία που το ελληνικό κράτος αναμετρήθηκε με τις τρύπες των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όπως κι η Πάτρα κλήθηκε να καλύψει τρύπες προηγούμενων δημοτικών αρχών. Μόνο που η Πάτρα βρήκε συμπαραστάτη τα Υπουργεία στα οποία χτύπησε τις πόρτες. Και σε άλλα που δεν χτύπησε. Για την παραχώρηση του πλατανόδασους στον Καστελλόκαμπο, τις δεκάδες αίθουσες στις εργατικές πολυκατοικίες ακόμα και για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου δεν χρειάστηκε να απευθυνθεί σε κανένα Υπουργείο. Ήσαν σαφείς δεσμεύσεις, δίκαιες, που υλοποιήθηκαν.

Ανακαλύψατε σήμερα τα πυρηνικά στον Άραξο. Λες και τα πυρηνικά έχουν απόσταση ασφαλείας. Αποκρύπτετε, έτσι, την πραγματικότητα από τον λαό όταν ζητάτε την απομάκρυνση και όχι την πλήρη κατάργηση σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Ακόμα κι αυτά που στοχεύουν την καπιταλιστική Δύση.

Όμορφη πόλη δεν είναι μόνο η πόλη που δεν έχει άνεργους και φτώχεια. Όμορφη πόλη είναι η ανοικτή πόλη. Η πόλη που δίνει ευκαιρίες. Που δεν φοβάται τον ανταγωνισμό. Που ξέρει ότι οι προσπάθειές της ανταμείβονται και διαχέονται στο σύνολο. Στους ανθρώπους της. Δεν μας αξίζει μια Πάτρα περίκλειστη που ανακαλύπτει εχθρούς εντός και εκτός των τειχών της.

Γιατί εχθροί δεν είναι οι κάτοικοί της.

Η Πάτρα αξίζει υποδομές σύγχρονες που όχι μόνο βελτιώνουν το επίπεδο ζωής αλλά το καθιστούν και πιο οικονομικό. Φυσικό αέριο, πόσιμο νερό, σύγχρονο τρένο, περιβαλλοντικά ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων. Προκλήσεις της εποχής μας που στο πέρασμα της τετραετίας σας είτε έμειναν αναπάντητες είτε πολεμήθηκαν.

Ποιος ευθύνεται για τα ακόμα πιο χαμηλά από το 2014 ποσοστά ανακύκλωσης; Ποιος αρνείται να αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας του φράγματος Πείρου-Παραπείρου παρά την εξοικονόμηση χρημάτων που προσφέρει σε σχέση με τα 2,5 εκατομμύρια που στοιχίζουν οι γεωτρήσεις; Ποιος υπερθεμάτιζε για την περιμετρική διέλευση του τρένου; Ποιος υποβάθμισε το Καρναβάλι ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών; Ποιος διαχειρίστηκε 200 εκατομμύρια και την ίδια στιγμή καταγγέλλει αυτούς που τα χορήγησαν;

Ευτυχώς η Πάτρα δεν έμεινε απαθής απέναντι στην ιδεοληπτική πολιτική του Πελετίδη. Κινητοποιήθηκε όπως στην περίπτωση του Καρναβαλιού με την ανάληψη δράσεων από τα ίδια τα πληρώματα που διέσωσαν την περσινή παρέλαση και τον θεσμό του Κρυμμένου Θησαυρού. Όπως στην περίπτωση του Aνοικτού Κέντρου Eμπορίου με πρωτοβουλίες του Εμπορικού συλλόγου που δεν άφησε να χαθεί μια ευκαιρία να έρθουν 1.9 εκατομμύρια στην πόλη, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Και θα συνεχίσει να κινητοποιείται η Πάτρα. Διεκδικώντας πολιτισμό που δεν χωράει στην κουλτούρα των «λαϊκών» γλεντιών και των σουβλακιών. Παίρνοντας έμπνευση από αφηγήματα που δεν περιορίζονται στην εξύμνηση των κατορθωμάτων του κόκκινου στρατού στο Στάλινγκραντ.

Η Πάτρα έχει Ιστορία, παρόν και μέλλον. Μόνο που το μέλλον της δεν θα το γράψετε εσείς κε Πελετίδη με την αριστερή φρασεολογία και την συντηρητική πολιτική. Θα το γράψουν οι ίδιοι οι κάτοικοί της, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η συνεργασία, η σύνθεση, η ανάληψη πρωτοβουλιών.

Τώρα είναι η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ.

Πάτρα, 07.02.2019

Το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε το άρθρο!