Ώρα Πατρών

27Μαρ

Επίσκεψη Ρώρου στη ΔΕΥΑΠ

Μάρτιος 27, 2019 Δελτία Τύπου 0

Επίσκεψη Ρώρου στη ΔΕΥΑΠ

Πάτρα, 27.03.2019

Στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα πως η δημοτική Αρχή της Πάτρας έχασε μέσα από τα χέρια της δεκάδες θέσεις εργασίας σε μία και μόνο δημοτική υπηρεσία, όπως η ΔΕΥΑΠ αποκάλυψε η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ συζητώντας με στελέχη και εργαζόμενους της Επιχείρησης.

Η δημοτική Αρχή του ΚΚΕ με «επαναστατικά» πυροτεχνήματα επιχειρεί να «τυφλώσει» τους πολίτες για το δήθεν ενδιαφέρον της, καθώς συστηματικά επιλέγει να βλέπει το δέντρο κι όχι το δάσος…

Συγκεκριμένα, από την άρνηση της δημοτικής Αρχής να αναλάβει τη διαχείριση λειτουργίας του Φράγματος Πείρου- Παράπειρου χάνονται 30 πολύτιμες θέσεις εργασίας, ενώ την ίδια ώρα ρίχνει στο «άδειο πηγάδι» της κομματικής της προσήλωσης την εξοικονόμηση χρημάτων, αφού σήμερα οι γεωτρήσεις στοιχίζουν στη ΔΕΥΑΠ 2,5- 3 εκατ. ευρώ ετησίως με το μεγαλύτερο ποσό να καταβάλλεται στη ΔΕΗ, ενώ το συνολικό κόστος λειτουργίας του Φράγματος δεν θα ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, τα οποία μάλιστα θα επιμερίζονται στους τρεις υδροδοτούμενους Δήμους. Εκτός όμως από το οικονομικό κόστος, υπάρχει και το περιβαλλοντικό, αφού οι γεωτρήσεις προκαλούν εξαιρετικά προβλήματα στο περιβάλλον. Κι όλα αυτά την ώρα που η ΔΕΥΑΠ διαθέτει την τεχνογνωσία αλλά και αξιόλογα στελέχη που μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση του σημαντικού αυτού έργου.

Από την άλλη, όπως έγινε γνωστό, το 2017 με σχετική διάταξη Σκουρλέτη η ΔΕΥΑΠ έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει και να πάρει θέσεις μόνιμου προσωπικού, όπως έκαναν άλλοι Δήμοι, μόνο και μόνο επειδή η Επιχείρηση δεν είχε κατατεθειμένο οργανόγραμμα.

«Ο κατ’ άλλα τιμητής των… ανέργων, Κώστας Πελετίδης που κυκλοφόρησε και DVD με την πολυδιαφημιζόμενη πορεία για την ανεργία αφήνει να χάνονται δεκάδες πολύτιμες θέσεις εργασίας από την πόλη μας. Αν αποφάσιζε να κατέβει από το… κάρο του Περισσού και επιβιβαζόταν στο όχημα της πόλης μας, προφανώς και δεν θα χρειαζόταν να πάει στην Αθήνα με τα πόδια για να διεκδικήσει θέσεις απασχόλησης για όλους εκείνους τους νέους που θέλουν να μείνουν στην πόλη τους», σχολίασε ο  επικεφαλής της «Ώρας Πατρών», υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος.

Το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε το άρθρο!