19Απρ

Ας μιλήσουμε για τουρισμό με υποδομές… του Ηλία Κωνσταντάτου

Απρίλιος 19, 2019 Απόψεις/Παρεμβάσεις 0

Διαβάζουμε στον τύπο ότι αυτές τις ημέρες υπογράφηκε συμφωνία με ιδιώτη επενδυτή για τη μαρίνα Αλίμου με το ύψος της συμφωνίας να ανέρχεται σε 177.000.000€
Οι περισσότεροι Πατρινοί ξέρετε τα χάλια που έχει περιέλθει η δική μας μαρίνα.
Δε θα αναλύσω αριθμητικά το ύψος, τα οφέλη και το όλο εγχείρημα μιας και αυτό είναι δουλειά των υπηρεσιών που έχουν επιφορτιστεί με αυτό το έργο.
Θα σταθώ μόνο σε μερικές σκέψεις από σχετικό δημοσίευμα:
«
Η συνολική αξία της συμφωνίας υπερβαίνει τα 177 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το εφάπαξ καταβλητέο ποσό κατά την έναρξη της παραχώρησης συν ετήσια αμοιβή παραχώρησης πλέον ποσοστού επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας.Ο νέος παραχωρησιούχος θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις τη τάξης των 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων η μαρίνα Αλίμου θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα.
Τα έργα ανάπτυξης πέραν της ριζικής αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν επιπλέον, στην αναγέννηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας μέσω της δόμησης 18.500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου τουρισμού και αναψυχής που θα περιλαμβάνει ζώνες πρασίνου και περιπάτου, χώρους αναψυχής και εστίασης, καταστήματα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γραφεία, παιδότοπο, χώρους υπαίθριων εκδηλώσεων κλπ.Με την προβλεπόμενη αναβάθμισή της, η μαρίνα Αλίμου αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη περιοχή του παραλιακού μετώπου της Αττικής, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας. (πηγή:
https://www.insider.gr/epiheiriseis/111088/stin-aktor-parahoriseis-perase-i-marina-alimoy?fbclid=IwAR2EUeM_PaSNnUrS6NBygZEKe8YXz7pxToVpsP5PtdNV7rqJBWk1wdX3Ajo)


Θα ήθελα πολύ στο σχετικό δημοσίευμα αντί της λέξης «Άλιμος» να έβλεπα Πάτρα. Έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις. Αλλάζεις μία λέξη και αφήνεις το μυαλό σου να φανταστεί…, ενώ μέχρι τώρα το μόνο που κάνεις είναι να ζηλεύεις τη προκοπή άλλων πόλεων που έχουν ήδη κινηθεί σε αυτές τις κατευθύνσεις.

Από το να είναι η μαρίνα της Πάτρας παρατημένη, όπως είναι σήμετα, χωρίς να προσφέρει ούτε ένα ευρώ στην πόλη (ίσα-ίσα δημιουργεί αρνητική εικόνα σε όποιον επισκέπτη), κάνεις το αυτονόητο.

Σκέφτεσαι τι θέλεις για την πόλη σου, φωνάζεις αυτούς που ξέρουν ή/και το έχουν κάνει πριν από εσένα, κοστολογείς, υπολογίζεις τα συν και τα πλην και έπειτα απευθύνεσαι στο ευρύ κοινό με διαγωνισμό και λες. Έχω αυτό, θέλω να το κάνω έτσι, πόσα δίνετε…;;Και κάπως έτσι, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και θετικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία…..

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη

¨ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ¨ και υποψήφιο Δήμαρχο ¨Γιώργο Ρώρο¨

Ιδρυτικό μέλος και πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣ της

ιστορικής λέσχης ιστορικού αυτοκινήτου ¨Ε.Λ.Ι.Α¨

Μοιραστείτε το άρθρο!