6Μαΐ

Ντάσιος Κώστας: «εμένα μου αρέσει να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός»

Κ. Ντάσιε αν σας ζητούσε ένας ψηφοφόρος ένα σύντομο βιογραφικό σας τι θα του παραθέτατε;

Με απλά λόγια, θα έλεγα ότι είμαι εκείνος που ασχολείται καθημερινά με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, που ασχολείται καθημερινά στον κοινωνικό στίβο και ότι έχω 3 υπέροχες κόρες με 3 υπέροχα ονόματα. Χαρά Ειρήνη και Ευτυχία και  για αυτά αγωνίζομαι καθημερινά.

Eίστε ένα γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στην πόλη. Που το αποδίδετε αυτό;

Δεν μπορώ να γνωρίζω  σε τι βαθμό ισχύει αυτό, αν όντως είμαι ένα αγαπητό ή ιδιαίτερο άτομο στην πόλη μου. Παρόλα αυτά και αν είναι έτσι, αυτό το γεγονός με ευχαριστεί και είναι καρπός της καθημερινότητας μου, δηλαδή, ο καθένας στη ζωή ότι σπέρνει θερίζει. Ίσως και εγώ να έχω σπείρει αγάπη και ιδιαιτερότητα.

Τι σας παρότρυνε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Γενικά με τα κοινά ασχολήθηκα ως ποδοσφαιριστής, κατόπιν ως παράγοντας και στη συνέχεια με θεσμικό ρόλο ως μέλος της ΕΠΣ Αχαΐας. Και «βλέποντας» μέσα από θεσμικούς ρόλους και θέσεις, μπορείς και διεκδικείς πράγματα για τον τόπο σου.

Γιατί με τον Γιώργο Ρώρο; Τι είναι αυτό που σας ενέπνευσε σε αυτό το πρόσωπο αλλά και γενικότερα στο συνδυασμό αυτό;

Με κέρδισε ο άνθρωπος Γιώργος Ρώρος που εκπροσωπεί ένα συνδυασμό με μια ιδιαίτερη φιλοσοφία και ένα ιδιαίτερο όραμα για την πόλη μας. Επιπλέον στηρίζεται από τη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που για την πόλη μας και ιδιαίτερα για τον αθλητισμό έχει προσφέρει με αποδείξεις και όχι με ενδείξεις… α) Ο κύριος Βασιλειάδης πέρασε μια τροπολογία που αυτή τη στιγμή έχουμε την Παναχαϊκή μας στα σαλόνια της super league. β) Ο κύριος Βασιλειάδης ήταν υπέρμαχος στο να διεκδικήσει η πόλη μας τους παράκτιους μεσογειακός αγώνες. γ) Η κατασκευή στο γήπεδο των προσφυγικών με υπαρκτά χρήματα στο ταμείο δημοσίων έργων η οποία σύντομα θα υλοποιηθεί. δ) Τα 110.000€ που μπήκαν στο ταμείο για την ανακατασκευή και αποκατάσταση του ενωσιακού γηπέδου Ανδρέας Κάνιστρας και ε) Η κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου το οποίο θα υλοποιηθεί στον χώρο του Ανδρέα Κάνιστρας.

Διανύουμε μια σκληρή προεκλογική περίοδος, με πολλές αξιόλογες υποψηφιότητες. Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί εσάς, αλλά και τον συνδυασμό που συμμετέχετε;

Ο καθένας που θέτει τη δική του υποψηφιότητα έχει τις δικές του φιλοδοξίες και τα δικά του οράματα. Η δική μας υποψηφιότητα είναι από άτομα που δεν ανήκουν σε πολιτικούς, δεν ανήκουν σε Πολιτικές φατρίες, είναι άτομα νέα που έχουν όρεξη να δημιουργήσουν για τον τόπο μας και δεν είναι πολιτικά κουρασμένα. Επομένως αυτό κάνει και την  διαφορά στο συνδυασμό που συμμετέχω, σε ένα συνδυασμό νεανικό, με όρεξη και με άλλη φιλοσοφία.

Aν τελικά καταφέρετε να έχετε μια έδρα στον Δήμο, σε ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε και τι είναι εκείνο που θα «παλέψετε» εξ αρχής;

Νομίζω είναι αναμενόμενο, γενικότερα στον τομέα του αθλητισμού, ο οποίος είναι και ο χώρος που καθημερινά βρίσκομαι.

Κάποιοι όμως λένε ότι τα σχέδια στα λόγια είναι εύκολα, σε αντίθεση με όταν πρέπει να τα εφαρμόσεις στην πράξη. Για παράδειγμα, ένα βασικό μείον στο να γίνουν πράγματα σε μια πόλη, είναι τα χρήματα που πλέον δεν υπάρχουν λόγω κρίσης στον βαθμό που πρέπει. Ασπάζεστε αυτή την άποψη; Ή θεωρείτε ότι υπάρχουν πάντα διέξοδοι για να κτίσει το «αύριο» της μια τοπική κοινωνία;

Ένα  κοινό ρητό που χρησιμοποιώ είναι πως για κάποια πράγματα χρειάζεται τρόπος και όχι κόπος, το θέμα είναι πως λειτουργείς… Με ιδιοτέλεια ή με ανιδιοτέλεια; Και προσωπικά εμένα μου αρέσει να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός.

Με μια περιληπτική περιγραφή, πείτε μας πώς φαντάζεστε την Πάτρα του μέλλοντος…

Κανείς όταν δεν μπορεί να σκεφτεί έχει τη δυνατότητα της αντιγραφής. Θα ήθελα στην πόλη που κατοικώ και υπηρετώ να είναι σαν τα Τρίκαλα, τον Βόλο και το Ναύπλιο. Δηλαδή πόλη – πόλος έλξης, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο. Μια πόλη που να προάγει τον πολιτισμό της, μια πόλη που να προάγει τον χριστιανικό τουρισμό και γενικότερα η Πάτρα πρέπει να είναι μια μητροπολιτική πόλη.

 

Πηγή : http://patrasmagazine.gr

Μοιραστείτε το άρθρο!