Ώρα Πατρών

8Μαΐ

Πως θα προκύψει η ανάπτυξη της πόλης ; Του Γιώργου Κεχαγιά

Η ανάπτυξη προϋποθέτει βελτίωση των παραγωγικών υποδομών και καλυτέρευση της εικόνας της πόλης. Αυτό θα γίνει με διάλογο με όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.Με συμμετοχή και σύνθεση όλων των απόψεων. Η βελτίωση της εκπαίδευσης και της μαθητείας πρέπει να αποσκοπεί στην έρευνα και την παραγωγή καινοτόμων ιδεών και προϊόντων.

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, των δικτύων μεταφοράς ενέργειας (φυσικό αέριο), του σιδηροδρομικού δικτύου καθώς και η ανάδειξη του λιμανιού, θα τονώσουν την οικονομία και θα βελτιώσουν τον τουρισμό.

Βασικοί πυλώνες έργων που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης είναι:

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικής ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει πέρα του ιστορικού κέντρου της πόλης και περιφερειακές γειτονιές της πόλης και θα αφορά:

  1. Την ανακαίνιση και σωστή συντήρηση των δρόμων, των πεζοδρομίων, των πεζόδρομων και των πλατειών της πόλης καθώς και την αναβάθμιση και συμπλήρωση του ηλεκτροφωτισμού με τοποθέτηση νέων κολονών φωτισμού σε σκοτεινές (ακόμα) γειτονιές της Πάτρας.
  2. Την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για άθληση, ψυχαγωγία και αναψυχή των πολιτών με αξιοποίηση περιοχών όπως το έλος Αγυιάς και η ευρύτερη περιοχή γύρω από την Πλαζ. Όλα τα έργα πρέπει να αποσκοπούν πάντοτε στην ενοποίηση της πόλης συνδέοντας το βόρειο τμήμα (Πλαζ-Τερψιθέα) με το νότιο πάρκο και το νέο λιμάνι, αναδεικνύοντας το τεράστιο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ώστε αυτό να γίνει πόλος έλξης και τουριστικής ανάπτυξης. Η πλήρης διάνοιξη και απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου, η πεζοδρόμηση του και η κατασκευή ενός παραλιακού ποδηλατόδρομου θα συμβάλλουν καθοριστικά στην διευκόλυνση της εύκολης και γρήγορης προσπέλασης και πρόσβασης σε κάθε σημείο της πόλης.

Ο Δήμος με στρατηγικό σχέδιο την δημιουργία μιας σύγχρονης, ανθρώπινης και φιλικής παραλιακής πόλης θα πρέπει να πρωτοστατήσει στην αναζήτηση και εξεύρεση των απαραίτητων κονδυλίων μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσει τις απαραίτητες υποδομές για την καλυτέρευση της εικόνας της. Χωρίς λακκούβες στους δρόμους, χωρίς μηχανάκια πάνω στους πεζόδρομους, χωρίς αυτοκίνητα και πάρκινγκ μέσα στο παλιό λιμάνι. Μία πόλη καθαρή χωρίς σπασμένους και βρώμικους κάδους. Μία πόλη που ο επισκέπτης δεν θα προσπερνάει αλλά θα στέκεται γιατί κάτι θα του κάνει εντύπωση. Μία πόλη με προσωπικότητα.

Οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις για την βελτίωση της πόλης, αποσκοπούν στην εξεύρεση και παραγωγή πλούτου για τους κατοίκους της. Το πρόβλημα δεν είναι η διαρκής συζήτηση για το τι θα πρέπει να γίνει αλλά η υλοποίηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος. Πρέπει ο μελλοντικός Δήμαρχος που θα εκλεγεί με εμπορικό, επιχειρηματικό και διεκδικητικό πνεύμα να πρωτοστατήσει σε αυτή την προσπάθεια προκειμένου η πόλη να ανοίξει αναπτυξιακά φτερά μακριά από γραφειοκρατικές μικροπολιτικές και σκοπιμότητες. Και ένας τέτοιος Δήμαρχος είναι ο Γιώργος Ρώρος. Με εξετάσεις και πιστοποιημένο παρελθόν στο εμπόριο, με ανοιχτό δημοκρατικό μυαλό και πνεύμα, ένας ελεύθερος άνθρωπος, πρέπει να ηγηθεί μίας συναινετικής προσπάθειας για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Μοιραστείτε το άρθρο!