Ώρα Πατρών

14Μαΐ

Πολιτισμός και Τουρισμός- Της Βικτωρίας Αγγελοπούλου*

Έχει γίνει κατανοητό από όλους, πλην ορισμένων ¨εσωστρεφών¨ ότι την σημερινή εποχή, η βαριά βιομηχανία της χώρας μας είναι ο Τουρισμός. Στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή, ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού, στηρίζεται στον   πολιτιστικό τουρισμό, με αρχαιολογικού  ενδιαφέροντος τοποθεσίες και μνημεία, μουσεία,  Θέατρα αλλά και χώρους ευλάβειας και προσκυνήματος.

 

Η Πάτρα, παρέχει πολλαπλές δυνατότητες σε όσους επιθυμούν να την επισκεφτούν. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι τουρίστες απλά διέρχονται από τη πόλη μας χωρίς να την γνωρίσουν. Ο λόγος προφανής. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε από το Δήμο  να τους ενημερώσει για το τι μπορούν να δουν, που μπορούν να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν. Ούτε ένα δίγλωσσο  φυλλάδιο, ούτε μία διαφήμιση στα ΜΜΕ, ούτε μία πρόταση ολοκληρωμένη ικανή να τραβήξει το ενδιαφέρον όχι μόνο μεμονωμένων τουριστών αλλά και Οργανωμένων tours operators.

Έτσι, πιστεύοντας ακράδαντα πως  Πολιτισμός και Τουρισμός είναι το δίπολο που μπορεί να δώσει ανάπτυξη, ανάσα και αίγλη στην πόλη, πέρα από την πρέπουσα προβολή, καταθέτω μία πρόταση που σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ξενοδόχων και Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α, θα δημιουργήσει ένα ακόμα μεγάλο θεσμό για την πόλη. Θα δώσει ένα παραπάνω κίνητρο σε όσους έρθουν στην περιοχή για πολιτιστικό τουρισμό, να περάσουν όμορφα τις απογευματινές ώρες μετά τις ξεναγήσεις και τις ημερήσιες εκδρομές στους διαφόρους τουριστικούς προορισμούς της γύρω περιοχής.

Ονομασία: Εαρινό Φεστιβάλ Νεολαίας.

Θα πραγματοποιείται πριν το Πάσχα και θα  καταλαμβάνει τις τρείς Κυριακές πριν την Κυριακή των Βαΐων. Τα τρία Σαββατοκύριακα θα πραγματοποιούνται συναυλίες με καταξιωμένα ονόματα στη Μουσική σκηνή της χώρας (Ρουβάς, Παπαρίζου, Μέλλισες, Ονειράμα, κλπ ) και ενδιάμεσα τις καθημερινές, νέοι δημιουργοί από όλη την χώρα αλλά και τοπικά συγκροτήματα  θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

Στόχος: Μαθητές από όλη την Ελλάδα, να συμπεριλάβουν στο εκδρομικό τους πρόγραμμα και την Πάτρα, προκειμένου να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ συναυλία αγαπημένου τους καλλιτέχνη, αλλά και να ακούσουν νέες μουσικές προτάσεις.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε κεντρικό σημείο της πόλης νωρίς το βράδυ, ώστε να υπάρχει χρόνο στους επισκέπτες να περιηγηθούν στο Εμπορικό κέντρο αλλά και αργότερα να απολαύσουν φαγητό ή ποτό  στα εστιατόρια και μπαράκια της πόλης.

Η εκδήλωση αυτή μπορεί να ενδυναμωθεί και με ομάδες GRAFITTY που θα διακοσμήσουν επιλεγμένα σημεία της πόλης,

Το κόστος των συναυλιών και των υποδομών (πατάρι, φωτά, ηχητικά) θα καλυφθούν  από χορηγίες, (Μεγάλους χορηγούς για τα σαββατοκύριακα και μικρότερους για τις καθημερινές).

Ευελπιστώ, η πρόταση αυτή να βρει ευήκοα ώτα…

*Η Βικτωρία Αγγελοπούλου είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Παράταξη Γιώργος Ρώρος/ Ώρα Πατρών

Μοιραστείτε το άρθρο!