Ώρα Πατρών

15Μαΐ

Ημερήσια ανακοίνωση της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ 14 Μαΐου 2019 (video)

Μάιος 15, 2019 Δελτία Τύπου 0

 

Επαφές με τους ιδιοκτήτες ταξί

Στο πλευρό των ιδιοκτητών ταξί οι οποίοι πέρασαν «δια πυρός και σιδήρου» με άμεσο κίνδυνο από την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψε με καταλυτική της παρέμβαση τάσσεται ο επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος.

Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ στηρίζει τα αιτήματα του κλάδου για επανασχεδιασμό των χώρων στάθμευσης των ταξί στην Πάτρα (πιάτσες) και δηλώνει ξεκάθαρα πως αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως νέα δημοτική Αρχή της Πάτρας θα δημιουργήσει μέσω της ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών τις συνθήκες λειτουργίας του συνόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς με προτεραιότητα την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του επιβατικού κοινού και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Εξ άλλου, τις θέσεις της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ για το οργανόγραμμα λειτουργίας των ταξί στην Πάτρα είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο κ. Ρώρος με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΧΙ, Θύμιο Λυμπερόπουλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κλάδος πρόσφατα με ανακοίνωσή του είχε συγχαρεί τόσο τον Υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη, όσο και  τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα για την θετική στάση που κράτησε η κυβέρνηση στο θέμα της UBER κατηγορώντας την ίδια στιγμή την αντιπολίτευση για προσπάθεια παροχολογίας ανακινώντας ζήτημα ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Για σημαντικές διοργανώσεις

Στην Πάτρα εστράφησαν τα βλέμματα τις προηγούμενες ημέρες με την φιλοξενία στην πόλη σημαντικών διοργανώσεων, όπως το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας J/24, αλλά και η άφιξη 270 κλασικών οχημάτων στο πλαίσιο του Touramical 2019 που διοργανώνει η μεγαλύτερη εταιρία σε διοργανώσεις tours ανά τον κόσμο.

Δύο γεγονότα που παρά τη σπουδαιότητά τους, υποβαθμίστηκαν από τη δημοτική Αρχή, η οποία μπορεί δια μέσω εκπροσώπων της να ήταν παρούσα δεν ανέλαβε όμως καμία άλλη πρωτοβουλία για την ανάδειξή τους.

«Χαιρετίζουμε και τις δύο σημαντικές αυτές διοργανώσεις και εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτές. Δυστυχώς η δημοτική Αρχή για ακόμη μία φορά με προχειρότητα είχε το ρόλο του απλού διεκπεραιωτή. Η Πάτρα έχει τις δυνατότητες και πρέπει να επιδιώκει τέτοιους είδους διοργανώσεων που προσδίδουν στην πόλη προστιθέμενη αξία και αποφέρουν οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα. Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ στοχεύει στο να δημιουργηθεί ένα φιλικό, εξωστρεφές περιβάλλον προκειμένου να προσελκύσουμε εκδηλώσεις διεθνούς επιπέδου και κύρους στην πόλη μας για να πάψουμε να είμαστε εξ αποστάσεως παρατηρητές των εξελίξεων», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος.

Για την επίσκεψη των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στις τρεις κάλπες των εκλογών της 26ης Μαΐου προέβλεψαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της «Προοδευτικής Συμμαχίας-ΣΥΡΙΖΑ», Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κώστας Αρβανίτης, Λυδία Κονιόρδου και Θοδωρής Δουλουμπέκης κατά την επίσκεψή τους το μεσημέρι της Δευτέρας στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είχαν συνάντηση με τον επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων, Γιώργο Ρώρο, καθώς και με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μεταφέροντας το μήνυμα της ανατροπής που εισπράττουν στις περιοδείες του από άκρου σε άκρο της χώρας. Εξαπέλυσαν παράλληλα, επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το «εθνικό πρόσημο» που επιχειρεί να βάλει στις επικείμενες ευρωεκλογές, ξεκαθαρίζοντας πως αυτές αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και την αναχαίτιση ανόδου της ακροδεξιάς.

Για την εκδήλωση των γυναικών

«Διά Χειρός Γυναικών» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνουν οι γυναίκες υποψήφιες της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 8 μ.μ. στον πολυχώρο εκδηλώσεων της «Αίγλη» στη Veso Mare.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση:

«Μάνα, Φίλη, Ερωμένη, Σύζυγος, Εργαζόμενη, Μετανάστρια,…

Χιλιάδες ρόλοι…

Πατρινοί ποιητές και λογοτέχνες «συνομιλούν» για αυτούς υπό την μουσική υπόκρουση γνώριμων μελωδιών…

Επιμέλεια κειμένων – Σκηνοθεσία: Βικτωρία Αγγελοπούλου.

Μουσική Επιμέλεια: Αβροκόμη Ξενόγιαννη.

Αφήγηση:  Αβροκόμη Ξενόγιαννη, Λίλα Μιαούλη, Βικτωρία Αγγελοπούλου

Τα κείμενα πλαισιώνουν το μουσικό σχήμα «Αλλού γι’ αλλού»: Νίκος Φορλίδας – Κρουστά, Ρούλη Κολοκυθά – Κιθάρα, Αλεξάνδρα Βενέρη – Φωνή».

 

Το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε το άρθρο!