Ώρα Πατρών

15Μαΐ

Ημερήσια ενημέρωση ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ 15 Μαΐου 2019

Μάιος 15, 2019 Δελτία Τύπου 0

Ημερήσια ενημέρωση ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ 15 Μαΐου 2019

Δυναμική συγκέντρωση στο Ρίο

Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ έφθασε και στη Δημοτική Ενότητα του Ρίου, εκεί όπου το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε μια δυναμική συγκέντρωση. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής η οποία έχει «στοχοποιηθεί» ως η ελίτ της Πάτρας, όταν χιλιάδες Πατρινοί, άνθρωποι του μεροκάματου, αγρότες και μικρομεσαίοι αντιμετωπίζουν τη μίζερη καθημερινότητα, στην οποία τους έχει καταδικάσει η απερχόμενη δημοτική Αρχή. Η δραματική αύξηση των δημοτικών τελών που σε κάθε περίπτωση δεν ανταποκρίθηκε στις παρεχόμενες υπηρεσίες, η έλλειψη αποχέτευσης με τη δυσβάσταχτη οικονομικά λειτουργία των βόθρων (το βυτίο του Δήμου είναι χαλασμένο τις περισσότερες μέρες), η ελλιπέστατη αποκομιδή των απορριμμάτων και των ογκωδών αντικειμένων, η ανυπαρξία δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, οι κατεστραμμένοι δρόμοι και πολλά άλλα θέματα ανέδειξαν οι κάτοικοι στη συζήτηση που είχαν με τον επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων, Γιώργο Ρώρο.

Ο κ. Ρώρος καυτηρίασε για ακόμη μία φορά την εγκατάλειψη των Δημοτικών Ενοτήτων, ενώ υπενθύμισε στους κατοίκους της περιοχής τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση παρέμβαση στο παραλιακό οδικό δίκτυο, το οποίο εξαιτίας και της διάβρωσης των ακτών έχει καταστραφεί καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση οχημάτων και πεζών.

Προεκλογικός διάλογος μόνο με αλήθειες

Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ παρακολουθεί με έκπληξη τον «πόλεμο» των ανακοινώσεων μεταξύ των άλλων υποψήφιων δημοτικών παρατάξεων για την οικονομική διαχείριση των Δήμων. Προς αποκατάσταση της αλήθειας υπενθυμίζει πως η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Πατρέων, όσο και των Δημοτικών του επιχειρήσεων, έγινε μέσω του διευρυμένου και «γενναίου» προγράμματος έκτακτης επιχορήγησης που σχεδίασε και υλοποίησε για τους Δήμους όλης της χώρας ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Η δημιουργία εντυπώσεων σε κάθε περίπτωση δεν εξυπηρετεί τον προεκλογικό διάλογο, ο οποίος εξ αρχής η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ έχει ξεκαθαρίσει πως πρέπει να στηρίζεται σε αλήθειες κι όχι σε στοιχεία που παραποιούν την πραγματικότητα προκαλώντας σύγχυση στους δημότες της Πάτρας.

Λειτουργία των λαϊκών αγορών και παρεμπόριο

Με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών με τους οποίους τον συνδέουν κοινοί αγώνες μέσω του Εμπορικού Συλλόγου για την πάταξη του παρεμπορίου και τη χωροθέτηση των πάγκων προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών είχε την ευκαιρία να συζητήσει για ακόμη μια φορά ο επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος. Δυστυχώς, κοινή διαπίστωση είναι πως η απερχόμενη δημοτική Αρχή εξυπηρετώντας μικροσυμφέροντα έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τη λειτουργία των λαϊκών αγορών με αποτέλεσμα οι νόμιμοι παραγωγοί να πλήττονται βάναυσα από την άναρχη κατάσταση που επικρατεί. Παράδειγμα της ιδιότυπης αυτής «αναρχίας» που επικρατεί στις λαϊκές αγορές, αλλά και στη λειτουργία των παραδοσιακών παζαριών που φιλοξενούνται στην πόλη, ήταν οι Μποναμάδες αφενός με την αυθαίρετη επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας τους κι αφετέρου με τις άδειες που «άλλαξαν» με την ανοχή του Δήμου «χέρια» εν μία νυκτί…

Όπως επεσήμανε, ο κ. Ρώρος τα παρεμπόριο συνιστά ένα μείζον οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, που προκαλεί ραγδαία απαξίωση των προϊόντων και πλήττει τόσο τους καταναλωτές όσο και το νόμιμο εμπόριο.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΝ.ΕΜ.Υ – ΕΣΕΕ λόγω του παρεμπορίου, η αγορά χάνει σε ετήσια βάση, περίπου 15 με 20 δις ευρώ, ενώ τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου υπολογίζονται σε 3 έως 4 δις ετησίως.

«Πολλές νόμιμες επιχειρήσεις οδηγούνται σε λουκέτο λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλεί το παρεμπόριο. Την ίδια ώρα οι αετονύχηδες των λαϊκών αγορών εξακολουθούν να  χτυπούν αλύπητα τους νόμιμους παραγωγούς. Σε κάθε περίπτωση η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ ως νέα δημοτική Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την πάταξη του παρεμπορίου και για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών μέσα στον αστικό ιστό της πόλης με σκοπό να μην διαταράσσεται η κυκλοφορία και η καθημερινότητα των δημοτών», τόνισε ο κ. Ρώρος.

Μοιραστείτε το άρθρο!