15Μαΐ

Mια πόλη που αγαπάει τους ανθρώπους και θέλει να θεωρείται πολιτισμένη, πρέπει να είναι δίπλα και στους τετράποδους φίλους μας

Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ με τον υποψήφιο δήμαρχο μας κύριο Γεώργιο Ρώρο θεωρεί ότι μια πόλη που αγαπάει τους ανθρώπους και θέλει να θεωρείται πολιτισμένη πρέπει να είναι δίπλα και στους τετράποδους φίλους μας που καθημερινά και ακατάπαυστα δίνουν σκληρή μάχη για να επιβιώσουν αντιμέτωπα με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, την πείνα, τη δίψα, τις αρρώστιες και δυστυχώς την εγκατάλειψη, την κακομεταχείριση, τον βασανισμό και το φρικτό θάνατο με τις φόλες.

Η ευαισθησία μας, ο σεβασμός μας και το ενδιαφέρον μας δεν σταματάει στους συνανθρώπους μας αλλά επεκτείνεται και στο περιβάλλον, στα αδεσποτάκια μας προτείνοντας τα εξής:

1ον Συνεργασία με κτηνίατρο-ους που θα εξετάζει, θα εμβολιάζει, θα τζιπάρει, θα στειρώνει τα αδέσποτα και σε επείγουσες ανάγκες θα τα νοσηλεύει αυτό

2ον Πρέπει να δημιουργηθεί κυνοκομείο με τις κατάλληλες υποδομές παραχωρώντας ένα από τα ακίνητα του δήμου που δεν χρησιμοποιείται.

3ον Χορήγηση τροφής για τα αδέσποτα σε συνεργασία με αποδεδειγμένα φιλόζωους συμπολίτες μας, μετά από αίτηση τους στο δήμο.

4ον Χρησιμοποίηση κινητού μέσου του δήμου σε έκτακτες περιπτώσεις για μεταφορά βαριά άρρωστου ή τραυματισμένου ζώου στο δημοτικό κυνοκομείο.

5ον Ποτίστρες σε στρατηγικά μέρη της πόλης ώστε τα αδέσποτα να έχουν πρόσβαση στο απόλυτα αναγκαίο αγαθό για τη ζωή τους, το νερό.

6ον Είναι αναγκαίο να βρεθεί και θα ζητηθεί χώρος για την ασφαλή παραμονή τους μέχρι να υιοθετηθούν. Τέλος και για τα δεσποζόμενα ζωάκια μας

7ον Δημιουργία πάρκου ώστε ο κάθε φιλόζωος συμπολίτης μας να μπορεί να πηγαίνει στο συγκεκριμένο μέρος με το ζωάκι του χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα από άλλους συνανθρώπους μας που φοβούνται ή ενοχλούνται με την παρουσία τους.Υπήρχε τέτοιο αίτημα απο συμπολίτες μας που μάζεψαν πάνω από 500 υπογραφές αλλά δυστυχώς δεν έγινε δεκτό από την παρούσα δημοτική αρχή.

Αν κάποιος από τους φιλόζωους συμπολίτες μας ή από τις φιλοζωικές έχει να προτείνει κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί, εδώ είμαστε, κοντά σας, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ.

 

ΕΛΕΝΗ  ΣΚΟΥΡΤΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο!