Ώρα Πατρών

16Μαΐ

Ημερήσια Ενημέρωση 16/5/2019

Μάιος 16, 2019 Δελτία Τύπου 0

«Καταδικασμένοι στην απομόνωση»

Στην «Κιβωτό Αγάπης» βρέθηκε ο επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος, όπου είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Αναπήρων Παιδιών με Χρόνιες Ανίατες Παθήσεις. Στη διάρκεια της συζήτησης αναδείχτηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και χρόνιες παθήσεις, τα οποία δυστυχώς καταδικάζονται στην απομόνωση κυρίως, αφότου ενηλικιωθούν.

Η πρόεδρος, Κατερίνα Νικολάου η οποία είναι και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, έχει ήδη καταρτίσει με τον κ. Ρώρο ένα σχέδιο προτεραιοτήτων, με κυρίαρχες, τη δημιουργία ενός χώρου ψυχαγωγίας (όπως παιδική χαρά) για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό Αγάπης», αλλά και για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες όλης της Πάτρας με την εγκατάσταση ειδικών παιχνιδιών στις υφιστάμενες παιδικές χαρές ή τη δημιουργία νέων, όπως έχει γίνει ήδη σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Επίσης, είναι ανάγκη να δημιουργηθεί και ένα Κέντρο για τη δημιουργική απασχόληση  των ατόμων με ειδικές ανάγκες αφότου ενηλικιωθούν, καθώς η πλειονότητά τους όταν ολοκληρώσει την κατάρτιση στα Ειδικά Επαγγελματικά Εργαστήρια δεν έχει… διέξοδο. Τέλος, επισημάνθηκε ότι αποτελεί προτεραιότητα και πάγιο αίτημα η δημιουργία ενός κέντρου αναφοράς για τους γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι έχουν ανάγκη από έναν χώρο συνάντησης, στον οποίο θα μπορούν να ανταλλάσουν τις εμπειρίες τους, να περνούν μερικές ώρες ευχάριστες, να αλληλοβοηθούνται και να συζητούν κοινά προβλήματα, αναζητώντας λύσεις.

Δια χειρός γυναικών…

Αφιερωμένη στις γυναίκες της διπλανής πόρτας, στις μητέρες, τις εργαζόμενες, τις μετανάστριες, στις φίλες και ερωμένες που ξέρουν να μάχονται, να δημιουργούν και να εμπνέουν ήταν η βραδιά της Τετάρτης 15 Μαΐου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Διά Χειρός Γυναικών» που διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία οι γυναίκες υποψήφιες της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ στον κατάμεστο πολυχώρο «Αίγλη» στη Veso Mare.

Πατρινοί ποιητές και λογοτέχνες «συνομίλησαν» για τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας υπό μουσική υπόκρουση γνώριμων μελωδιών… Την επιμέλεια των κειμένων και τη σκηνοθεσία είχε η  Βικτωρία Αγγελοπούλου, τη μουσική επιμέλεια η Αβροκόμη Ξενόγιαννη, ενώ την αφήγηση έκαναν οι,  Αβροκόμη Ξενόγιαννη, Λίλα Μιαούλη, Βικτωρία Αγγελοπούλου.

Τα κείμενα πλαισίωσαν το μουσικό σχήμα «Αλλού γι’ αλλού»: Νίκος Φορλίδας – Κρουστά, Ρούλη Κολοκυθά – Κιθάρα, Αλεξάνδρα Βενέρη – Φωνή.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος ο οποίος αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στο ρόλο των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για τις 120 δόσεις και αύξηση του υποκατώτατου μισθού

Στην Πάτρα θα βρεθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση που θα γίνει στο Επιμελητήριο Αχαΐας με θέμα τον νέο Νόμο για τη ρύθμιση οφειλών στο Δημόσιο και στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ο κ. Πετρόπουλος στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Πάτρα στις 6.30 μ.μ. θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, όπου θα έχει συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων, Γιώργο Ρώρο και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Στη διάρκεια της επίσκεψης, αναμένεται να αναφερθεί στα θετικά μέτρα που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για τις 120 δόσεις, την 13η σύνταξη, αλλά και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Μοιραστείτε το άρθρο!