28Αυγ

Απλή αναλογική και συναινετικές διαδικασίες για τα ζητήματα της Πάτρας

Αύγουστος 28, 2019 Δελτία Τύπου 0

Η αλλαγή του νόμου Κλεισθένη που συντελέστηκε με πρόσφατη νομοθετική διαδικασία από την κυβέρνηση της ΝΔ και η αντισυνταγματική νόθευση στην αυτοδιοίκηση της απλής αναλογικής της οποίας η εφαρμογή είχε γίνει δεκτή από ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία αντιμετωπίστηκε με σιγή ιχθύος από τη δημοτική αρχή. Φαίνεται ότι το επιδιωκόμενο, που ήταν η ενίσχυση του δημαρχοκεντρικού μοντέλου και η δημιουργία επίπλαστων πλειοψηφιών, είναι κάτι που βολεύει και τον κ. Πελετίδη παρά το γεγονός ότι η βούληση του εκλογικού σώματος προέκρινε τη συνεργασία και τη σύνθεση.

Ωστόσο, οι αποφάσεις για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της Πάτρας απαιτούν διευρυμένες συναινέσεις και άμεση διεκδίκηση και δρομολόγηση των εξελίξεων. Η απειλούμενη από τις επιδιώξεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας υδροδότηση της Πάτρας από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, η ολοκλήρωση της υπογειοποίησης του τρένου στη διέλευσή του από τον αστικό ιστό, η υλοποίηση του δικτύου φυσικού αερίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθώς και η τροφοδοσία με αυτό των πλοίων της γραμμής Πάτρα – Ιταλία, η εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και η επίλυση πλήθος άλλων προβλημάτων πρέπει να στηριχτούν σε επικαιροποιημένες συζητήσεις και αποφάσεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

Λόγω του επείγοντος του θέματος ζητάμε ένα από τα πρώτα Συμβούλια, αν όχι το πρώτο, να απασχολήσει το ζήτημα της λειτουργίας του φράγματος Πείρου-Παραπείρου με τη δημιουργία διαδημοτικού φορέα διαχείρισης ώστε να μην αντιμετωπίσει ξανά στο μέλλον η Πάτρα προβλήματα επάρκειας ή ποιότητας πόσιμου νερού αλλά και ώστε να αποφευχθεί η εμπλοκή ιδιωτών στη διαχείριση του νερού, κάτι που αποτελεί πάγια επιδίωξη του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που πρεσβεύει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Άλλωστε, το φθηνό πόσιμο νερό, που θα προκύψει από την άρση λειτουργίας των κοστοβόρων γεωτρήσεων, είναι κάτι που θεωρούμε ότι ενδιαφέρει το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής αρχής.

Πάτρα, 28.08.2019

Το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε το άρθρο!