Ώρα Πατρών

19Δεκ

Όχι χαμένες ευκαιρίες για την πόλη

Δεκέμβριος 19, 2019 Δελτία Τύπου 0

Η Ολυμπιακή φλόγα δεν θα περάσει τελικά, σύμφωνα με τους τελευταίους σχεδιασμούς, από την Πάτρα. Οι λόγοι του αποκλεισμού της Πάτρας παραμένουν ομιχλώδεις, ωστόσο  η δημοτική αρχή οφείλει να διερευνήσει και να αντιπαλέψει έναν σχεδιασμό που κρατάει σε απομόνωση την πόλη από διεθνείς διοργανώσεις που μπορούν να προσφέρουν πολυποίκιλα στην ανάπτυξή της. Η Πάτρα χρειάζεται αφορμές για εξωστρέφεια και δεν υπάρχει δικαιολογία όταν χάνονται ευκαιρίες για να περάσει μηνύματα πολιτισμού και πανανθρώπινων αξιών.

Μια τέτοια ευκαιρία ήταν και η παρελθούσα, πλέον, Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών (χθες). Χωρίς  από την δημοτική αρχή και τον κοινωνικό τομέα να υπάρξει καμία εκδήλωση, αντίδραση ούτε καν μία ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να χάνει ευκαιρίες να αναδείξει το διεκδικητικό της πλαίσιο για τα επόμενα χρόνια. Με αυτή την έννοια επικροτούμε την επαναφορά από την Περιφέρεια και το ΤΕΕ του αιτήματος για διασύνδεση του σχεδιαζόμενου δικτύου φυσικού αερίου με αγωγό και καλούμε τον Δήμο να συνεισφέρει σε αυτή την κατεύθυνση.

Η δημοτική αρχή πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να απαγκιστρωθεί από λογικές απόλυτης αλήθειας και να αντιληφθεί ότι λαϊκό αίτημα δεν είναι μόνο η υπεράσπιση των κεκτημένων αλλά και η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής για τους δημότες με πολιτικές ανάπτυξης και εξωστρέφειας που προσφέρουν στη ζωή της πόλης. Ακόμα και στα «μικρά» ζητήματα ας διδαχτούμε από τις άλλες πόλεις. Δεν είναι υπερβολή να θέλουμε δημοτική μπάντα με εργαζόμενους αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και αμοιβής τη στιγμή που η Κέρκυρα μόνο διαθέτει 18 φιλαρμονικές μπάντες! Ας συζητηθεί επιτέλους το αίτημα των απολυμένων μουσικών και της αντιπολίτευσης που εκκρεμεί ήδη για περισσότερο από έναν χρόνο.

Το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε το άρθρο!