Ώρα Πατρών

24Δεκ

Το τελευταίο για το 2019 δημοτικό Συμβούλιο (video)

Δεκέμβριος 24, 2019 Δελτία Τύπου 0

Στο τελευταίο για το 2019 δημοτικό συμβούλιο είχαμε την ευκαιρία ως ΩΡΑ Πατρών να επανατοποθετηθούμε στην ανάγκη μονιμοποίησης των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Μαζί με τους εργαζόμενους ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους δημότες του διασφαλίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του και την αποτελεσματικότητά του.

Δυστυχώς, ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε από τη δημοτική αρχή στην Οικονομική Επιτροπή, και καταψηφίσαμε, δεν αποτυπώνει τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος. Το ζήτημα της ανακύκλωσης παραμένει ακόμα όνειρο θερινής νυκτός παρά το γεγονός της αυξημένης δυνατότητας του Δήμου να αναπτύξει συνεργασίες με συλλόγους και φορείς που θα την προωθούν και θα την υλοποιούν. Η απόφαση για άλλη μια φορά, με πρόταση της ΩΡΑ Πατρών, για κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων με δημόσια δαπάνη δεν πρέπει να αδρανοποιεί τον Δήμο. Αντίθετα, πρέπει να τον κινητοποιεί ώστε να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί στην κατεύθυνση της μείωσης της ποσότητας των παραγόμενων απορριμμάτων.

Η ΩΡΑ Πατρών έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης των έργων που πραγματοποιούνται στις δημοτικές κοινότητες της Παραλίας, των Βραχναιίκων αλλά και άλλων περιοχών όπου παρατηρείται απουσία ασφαλτόστρωσης. Η ταλαιπωρία των δημοτών από έργα που παραμένουν ημιτελή δεν πρέπει να θεωρείται φυσιολογική και δεδομένη. Ο Δήμος οφείλει να επιβλέπει αποτελεσματικά τους αναδόχους των έργων και να παραδίδει στους δημότες έργα ολοκληρωμένα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών.

Το Γραφείο Τύπου

 

O Γ. Ρώρος για την αποκατάσταση της οδοποιίας σε Βραχνέικα και Παραλία

O Γ. Ρώρος για την στηριξη των εργαζομένων της κοινοφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στον Δήμο

Τοποθέτηση Γ. Ρώρου για το εργοστάσιο διαλογής απορριμάτων

Γ. Ρώρος: Η δημιουργία του εργοστασίου απορριμάτων να γίνει με δημόσια δαπάνη

Μοιραστείτε το άρθρο!