Ώρα Πατρών

28Φεβ

Για την ακύρωση του Πατρινού Καρναβαλιού

Φεβρουάριος 28, 2020 Δελτία Τύπου 0

Η απόφαση για τη ματαίωση του Πατρινού Καρναβαλιού ήταν μια απόφαση που δεν πάρθηκε στην Πάτρα. Ήταν μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης η οποία νομιμοποιήθηκε με συνέντευξη του κ. Πελετίδη αρκετές ώρες πριν τη σύγκλιση του σχετικού δημοτικού συμβουλίου.

Ήταν μια απόφαση οδυνηρή πλην όμως αναγκαία. Κατά πόσο είναι και απόφαση ικανή να ανασχέσει την εξάπλωση του κορονοιού θα αποδειχθεί στη συνέχεια σε συνάφεια με τα υπόλοιπα μέτρα που θα λάβει η Πολιτεία.

Ωστόσο, αυτό που μένει στην Πάτρα είναι ένας διάχυτος φόβος αφενός για την επάρκεια του μέτρου, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι δεν ελήφθησαν ανάλογες προβλέψεις για το σύνολο των υπόλοιπων πολυπληθών συγκεντρώσεων αφετέρου για τον τρόπο αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των χιλιάδων μικροεπαγγελματιών που σχετίζονται με τις καρναβαλικές δραστηριότητες με συγκεκριμένες ενέργειες της Πολιτείας αλλά και του Δήμου.

Ο ρόλος της δημοτικής αρχής είναι απλά ανύπαρκτος. Αφού διαβεβαίωνε επί ημέρες ότι το Καρναβάλι δεν ματαιώνεται, έθεσε στο τραπέζι τη διοργάνωση καρναβαλιού τον Ιούνιο, χωρίς να θέσει καν το θέμα στον αρμόδιο Καρναβαλικό Οργανισμό! Δεν τολμάμε να φανταστούμε 40 βαθμούς με πλήρη καρναβαλική στολή και χορό στο καυτό οδόστρωμα. Για τη δημοτική αρχή όμως ίσως  είναι καλύτερη η θερμοπληξία από την ίωση! Τόση σχέση έχουν με το Καρναβάλι, τόσα λένε!

Μοιραστείτε το άρθρο!