23Μαρ

Μία οφειλόμενη απάντηση στο Δήμαρχο κ. Πελετίδη και οι προτάσεις μας

Μάρτιος 23, 2020 Δελτία Τύπου 0

Την προηγούμενη εβδομάδα καταθέσαμε στον Δήμαρχο κ. Πελετίδη, τις προτάσεις για την απαλλαγή των τελών των ελεύθερων επαγγελματιών. Αντί απάντησης μας κατηγορεί για: μικροπολιτική, για αυτονόητες προτάσεις και μέσα από συνειρμούς που μόνο οι ίδιοι αντιλαμβάνονται, χρεώνει τη Δημοτική αρχή του κ. Δημαρά στον ΣΥΡΙΖΑ! Κανένας δεν έχει δικαίωμα μικροπολιτικής αυτή την κρίσιμη ώρα ή αν το κάνει θα κριθεί από τους πολίτες, όπως και κανένας δεν έχει το προνόμιο του μοναδικού υπερασπιστή των λαϊκών στρωμάτων.
Αλήθεια, στο ψηφοδέλτιο της παράταξη σας κ. Πελετίδη δεν συμμετείχαν στελέχη του κ .Δημαρά και μάλιστα τους επιβραβεύσατε με υψηλά δημοτικά αξιώματα; Εκτός αν λειτουργεί ως Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όποιος διαβαίνει το ιερό του Περισσού….
Για να μην αποπροσανατολίζετε την κουβέντα περιμένουμε άμεσα:
1. Να μας ενημερώσετε άμεσα για τη συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία Διαδημοτικού φορέα με τους άλλους δύο Δήμαρχους Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου και να θέσετε προς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου τα πρακτικά της συζήτησης.
2. Ανακοινώσατε από τον Κοινωνικό Οργανισμό πριν 4 μέρες τις υπηρεσίες για τις ευπαθείς ομάδες σε θετική κατεύθυνση. Σας προτείνουμε πέραν όσων ανακοινώσατε να εφαρμόσετε τα παρακάτω μέτρα που έχει εφαρμόσει και ο Δήμος Τρικκαίων αλλά και άλλοι Δήμοι εάν βέβαια έχετε την υποδομή:
-Να προσφέρεται δωρεάν σε ηλικιωμένους και πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου οι καθημερινές μετρήσεις για τις τιμές σακχάρου να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά με τη βοήθεια τηλεσακχαρομέτρων προκειμένου να αποφεύγεται η επίσκεψη σε ιατρείο.
-Να παραχωρήσετε δωρεάν σετ αισθητήρων έξυπνη οικίας σε μοναχικούς ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες για την παρακολούθηση τους μέσω διαδικτύου από το αρμόδιο τμήμα τηλεφροντίδας, που μπορείτε να συστήσετε, αλλά και συσκευές με κουμπί έκτακτης ανάγκης για βοήθεια.
Προτείνουμε για τη συνεισφορά του Δήμου στο «Μένουμε στο σπίτι»: την έντονη διαφημιστική καμπάνια, την ανάρτηση πανό, ειδικών stands με φυλλάδια στις εισόδους του Νότιου Πάρκου, στην Πλαζ και μπροστά από καταστήματα που δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
Προτείνουμε τα Δημοτικά συμβούλια να γίνονται όχι διά περιφοράς αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης όπως γίνεται σε πολλούς φορείς.
Τέλος για άλλη μία φορά θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η ιστοσελίδα του Δήμου αλλά και των οργανισμών δεν υφίστανται για να εξυπηρετούν μικροκομματικές επιδιώξεις και συμφέροντα αλλά να ενημερώνει το σύνολο των δημοτών που τα πληρώνουν με φόρους.
Στην ιστοσελίδα αλλά και σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Πολιτιστικού Οργανισμού αναρτήθηκε η δήλωση του κ. Πλέσσα στην παράταξή μας χωρίς όμως να υπάρχει και η αντίστοιχη επιστολή της «Ώρα Πατρών»!
Έχε γίνει αντιληπτό από το προηγούμενο διάστημα, ότι είστε άμεσα συνυφασμένοι με την μονολιθική παρουσίαση των πραγμάτων. Εφαρμόζετε πιστά τη συντηρητική λογική έχω το μαχαίρι έχω και το πεπόνι..
Αφήστε τούτη την ώρα τα μικροκομματικά καπελώματα, κάνει ανίσχυρα και τα επιχειρήματά σας σαν παράταξη και σαν κόμμα περί δικαιωμάτων και διεκδίκησης των δημοκρατικών ελευθεριών…..

Το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε το άρθρο!