Ώρα Πατρών

6Απρ

Ο άφαντος Δήμαρχος Πατρέων

Απρίλιος 06, 2020 Δελτία Τύπου 0

Δελτίο Τύπου

Γιώργος Ρώρος/Ώρα Πατρών: Ο άφαντος Δήμαρχος Πατρέων

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τον ρόλο της αυτοδιοίκησης και τις σημαντικές ευθύνες της σε τομείς που άπτονται της τοπικής διαχείρισης. Αυτό είναι εμφανές όχι μόνο σε συνθήκες ομαλές αλλά ιδιαίτερα σε καταστάσεις κρίσης που δοκιμάζονται οι αντοχές της κοινωνίας, των θεσμών αλλά και των ίδιων των ανθρώπων.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί η πρόσφατη πανδημία που βρήκε τη χώρα ανοχύρωτη αφού οι υποδομές της στον τομέα της Υγείας έδειξαν γρήγορα τα όριά τους. Ωστόσο, αυτό που έγινε σαφές είναι ότι η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί συντονισμένες ενέργειες, υπέρβαση στερεότυπων και αλλαγή νοοτροπίας στην κατεύθυνση της συλλογικής δράσης και της υπεύθυνης πολιτικής.

Η δημοτική αρχή φαίνεται ότι έχει αποποιηθεί του ρόλου της μεταφέροντας όλες τις ευθύνες στο κεντρικό κράτος. Ο Δήμαρχος εκών απών νίπτει τας χείρας του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος απρόθυμος να λάβει αποφάσεις που είναι μεν αναγκαίες αλλά έχουν πολιτικό κόστος. Αναφερόμαστε στην απόφαση κλεισίματος του νότιου πάρκου και της πλαζ στην Αγυιά. Οι δηλώσεις των κ. Αντωνόπουλου και Κορδά εδώ και αρκετές ημέρες παραδέχονταν την αναγκαιότητα μιας τέτοιας απόφασης αλλά ποτέ δεν έφεραν σχετικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε ενήργησαν ώστε να υλοποιήσει έστω μονομερώς η δημοτική αρχή την αναγκαία, δυστυχώς, απόφαση κλεισίματος αυτών των χώρων.

Αντίθετα, η εκ των υστέρων κριτική της απόφασης από τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη στην ουσία δεν συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά επιχειρεί να αξιοποιήσει πολιτικά την υπάρχουσα δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας.
Για άλλη μια φορά, χωρίς ελπίδα πλέον να εισακουστούμε, καλούμε τον άφαντο κ. Πελετίδη να αναλάβει τις ευθύνες του ως Δήμαρχος Πατρέων. Έχει αποδείξει ομολογουμένως ότι ξέρει να παλεύει για το κόμμα του. Είναι ώρα να παλέψει και για την Πάτρα.

Το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε το άρθρο!