Ώρα Πατρών

7Απρ

Για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Απρίλιος 07, 2020 Δελτία Τύπου 0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η ΩΡΑ Πατρών απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους στις δομές υγείας όλης της χώρας και ειδικότερα στους εργαζόμενους των τριών Νοσοκομείων της Πάτρας, το Πανεπιστημιακό του Ρίου, το Καραμανδάνειο και τον Άγ. Ανδρέα. Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις που αναδεικνύουν τα προβλήματα στελέχωσης και έλλειψης υλικών και πόρων και καλεί τον πατραϊκό λαό σε μια πανδημία συμπαράστασης.

Οι στιγμές που διανύουμε είναι κρίσιμες. Όχι μόνο γιατί απειλούνται σήμερα πολύτιμες ανθρώπινες ζωές αλλά γιατί μέσα από την τοποθέτησή μας στο δίλημμα ενίσχυση ή απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας διακυβεύεται το ίδιο μας το μέλλον.
Τα αιτήματα των υγειονομικών αποτελούν στην ουσία την προμετωπίδα της κοινωνικής ευθύνης που αναδεικνύεται αυτές τις μέρες της υγειονομικής κρίσης σε υπ΄ αριθμόν ένα παράγοντα ανάσχεσης των συνεπειών της. Δεν είναι αιτήματα συντεχνιακά. Είναι απαιτήσεις της κοινωνίας προκειμένου να ζήσουμε όλοι μας σε ένα περιβάλλον ασφαλές, σε συνθήκες που συνάδουν με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας της εποχής μας.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε και απαιτούμε από την 6η ΥΠΕ και το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει λύση στο πρόβλημα των 44 υπαλλήλων καθαριότητας που θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με την ανεργία. Η επιστροφή στο καθεστώς των εργολαβιών θα αποτελέσει ένδειξη επιστροφής σε πρακτικές του παρελθόντος 2013-14, που διόγκωσαν τα χρέη των Νοσοκομείων και βύθισαν τον κόσμο της εργασίας στην ανασφάλεια και την εργασιακή ομηρεία.

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας αξίζουν πολύ περισσότερα. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας τα μέλη και οι φίλοι της «Ώρα Πατρών» συμμετείχαν στην αιμοδοσία στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου.

Μοιραστείτε το άρθρο!