Ώρα Πατρών

10Απρ

Το τρένο σκόνταψε στο Ρίο

Απρίλιος 10, 2020 Δελτία Τύπου 0

Ώρα Πατρών/Γιώργος Ρώρος: Το τρένο σκόνταψε στο Ρίο

Μετά την κατάργηση της Νομικής, τη ματαίωση της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου σύμφωνα με τον εν εξελίξει σχεδιασμό και την επιβολή διοδίων, σειρά παίρνει η υπογειοποίηση του τρένου.
Την επαναφορά της σύμβασης του 2008 με την οποία προβλέπεται επίγεια διέλευση του τρένου φαίνεται ότι προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιεύματα και δηλώσεις στελεχών της. Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνεται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης Σύριζα, Δήμου, κατοίκων και εργολάβων για την πλήρη υπογειοποίηση και την απόδοση των ελεύθερων τμημάτων προς αξιοποίηση ως γραμμικού πάρκου ενώ πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων η προμελέτη που είχε συνταχθεί και είχε συμφωνηθεί με τον ανάδοχο του έργου.

Η δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού κ. Καραμανλή για συζήτηση του θέματος με τους εμπλεκόμενους φορείς και τον Δήμο με επιτόπια επίσκεψη έως τον Δεκέμβρη αποτέλεσε απλά μια δικαιολογία για την καθυστέρηση του έργου και σήμερα εκθέτει το σύνολο της κυβέρνησης.
Οι σοβαρές δυσμενείς εξελίξεις που προαναγγέλλονται και ο αυταρχισμός στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων απαιτούν άμεση αντίδραση από το σύνολο των φορέων της Πάτρας. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να συγκληθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο.
Μένουμε σπίτι αλλά δεν μένουμε αδρανείς.

Μοιραστείτε το άρθρο!