Ώρα Πατρών

26Ιούν

Ευρεία συνάντηση για την επίλυση ζητημάτων στην Δ.Ε. Ρίου

Ιούνιος 26, 2020 Δραστηριότητα 0

Ευρεία συνάντηση για την επίλυση ζητημάτων στην Δ.Ε. Ρίου

Σήμερα στο πρώην Δημαρχείο του Ρίου έγινε σύσκεψη για ενημέρωση, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου της «Ώρα Πατρών» και πρώην Αντιδημάρχου Γιάννη Τσιμπούκη με τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ρίου κ. Βαγγέλη Κατσακούλη.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θόδωρος Ξυλιάς, η Πρόεδρος της κοινότητας του Ρίου κ. Νικολίτσα Μπετιχαβά, ο Πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Βασιλείου κ. Βασίλης Σταματόπουλος και ο Πρόεδρος της κοινότητας Ακταίου κ. Δημήτρης Καραΐσκος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να θέσουν τοπικά προβλήματα της περιοχής στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και να ενημερωθούν για την πορεία της σύνδεσης αποχέτευσης όλων των κοινοτήτων αλλά και για την χαρακτηριστική αδράνεια που έχει επιδείξει η Δημοτική Αρχή για τη διάνοιξη της παραλιακής ζώνης από τον Άγιο Βασίλειο έως το Ρίο. Εκφράστηκε δε η απορία και η αγωνία, ότι 10 χρόνια τώρα σημαντικά έργα για την περιοχή τους δεν έχουν προχωρήσει, ενώ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο από τη δημαρχία Λιακόπουλου. Επίσης ρώτησαν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για ποιο λόγο 10 χρόνια τώρα δεν έχουν καθοριστεί οι πράξεις αναλογισμού με αποτέλεσμα να μην έχει διανοιχτεί ο παραλιακός δρόμος, να μην αποδίδεται ο αιγιαλός στους δημότες και να δοθεί τέλος στη διαμάχη του Δήμου Πατρέων με την Κτηματική Υπηρεσία.

Από την μεριά του ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσακούλης ενημέρωσε ότι, θα προχωρήσει σε επιτόπια αυτοψία, ενώ θα ενημερωθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το που οφείλεται αυτή η μεγάλη καθυστέρηση και δεσμεύτηκε να ενημερώσει στο αμέσως προσεχές διάστημα για την πορεία των ζητημάτων.

Μοιραστείτε το άρθρο!