Ώρα Πατρών

31Ιούλ

Αριστερά και Αυτοδιοίκηση

Ιούλιος 31, 2020 Απόψεις/Παρεμβάσεις 0

Των Γρηγόρη Μάρκετου και Δημήτρη Παπαδόπουλου* (Δημοσιευμένο  30/7 στην εφημερίδα Αυγή)

Διανύουμε τον δεύτερο χρόνο της αυτοδιοικητικής τετραετίας και καλό είναι να γίνει ένας αυστηρός απολογισμός σε κάθε σχήμα που πρόσκειται στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο αγώνας που δίνουν τα σχήματα της ριζοσπαστικής ανανεωτικής Αριστεράς στους δήμους όλης της χώρας είναι σκληρός. Αντιπαρατίθενται με το επιτελικό καθεστώς της Δεξιάς, αλλά δυστυχώς και με όσους έχουν τη λανθασμένη κτητική αντίληψη ότι μόνο αυτοί εκφράζουν την αριστερή προοδευτική παράταξη.

Είναι η καλύτερη περίοδος για μια επανεκκίνηση τώρα, με οδηγό τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της ισότητας.

Ο ιδεολογικός χώρος που εκπροσωπούμε ανέκαθεν ήταν και είναι ανοιχτός, χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές.

Ακριβώς αυτό πρέπει να φαίνεται και στην ονομασία κάθε σχήματος σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό και δίπλα στο όνομα που έχει επιλέξει η κάθε τοπική αυτοδιοικητική παράταξη θα πρέπει να προστεθεί άμεσα η έκφραση «Ανοιχτή Πόλη». Η «Ανοιχτή Πόλη» του Δήμου Αθηναίων είναι ίσως η μόνη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που έχει μια δεκαπενταετή παρουσία στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, η οποία έχει συμπαγή αυτοδιοικητική παρουσία.

Αυτό βοηθάει και στην παρακολούθηση της πορείας κάθε αυτοδιοικητικού σχήματος από κάθε πολίτη της χώρας. Μέσω αυτής της μετονομασίας δημιουργείται μια ομογενοποίηση στα αυτοδιοικητικά μας σχήματα ως προς το όνομα ώστε να είναι διακριτή η αυτοδιοικητική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αυτή η αλλαγή χρονικά αποτελεί χρυσή ευκαιρία, αφού βρισκόμαστε αρκετά πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κι έτσι διαμορφώνεται μια συνολική αυτοδιοικητική εκπροσώπηση σε όλη τη χώρα.

Έτσι, για παράδειγμα, η παράταξή μας στη Πάτρα θα μπορούσε να μετονομαστεί από «Ώρα Πατρών» σε «Ώρα Πατρών – Ανοιχτή Πόλη».

* Ο Γρηγόρης Μάρκετος και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι μέλη της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών»

 

http://www.avgi.gr/article/10811/11327535/aristera-kai-autodioikese?fbclid=IwAR3npGie7pLlt0x3kfVCgzA2aZ-nkW7TRVKJ-ZojHxP1LtPgyNjblp9KChg

Μοιραστείτε το άρθρο!