Ώρα Πατρών

10Αυγ

Η ΔΕΥΑΠ όπου περάσει, δεν ξαναγυρίζει πίσω

Αύγουστος 10, 2020 Δελτία Τύπου 0

Το τελευταίο διάστημα αρκετές περιοχές του Δήμου Πατρέων είναι αντιμέτωπες με το πρόβλημα της λειψυδρίας. Ξεχνούν βέβαια οι δημότες της Πάτρας, ότι το νερό είναι δωρεάν, σύμφωνα με τα sites της Λαϊκής Συσπείρωσης, άσχετα με τα «ραβασάκια» της ΔΕΥΑΠ που στέλνονται κανονικότατα. Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή του κ. Πελετίδη από στρεβλωμένες κανονικότητες.

Έντονο πρόβλημα υδροδότησης παρατηρείται στις περιοχές του Ρίου, της Μεσσάτιδας, της Παραλίας, των Βραχναιίκων αλλά και των ορεινών περιοχών. Φαίνεται όμως, ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ είναι ανήμπορη να επιλύσει το ζήτημα αφού με δηλώσεις του Προέδρου της το πρόβλημα οφείλεται σε δύο λόγους. Αφενός στο ότι το δίκτυο της ύδρευσης στους πρώην Καλλικρατικούς δήμους είναι αχαρτογράφητο και αφετέρου στο ότι οι δημότες παρέμειναν στην πόλη και δεν πήγαν διακοπές.

Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω είναι και η δημόσια διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής Καντριάνικα, όπου ζητούν να αποκατασταθεί το οδόστρωμα αφού μετά από εργασίες τον Απρίλιο οι δρόμοι στρώθηκαν πρόχειρα. Όμοια κατάσταση και στο Ρωμανό όπου οι κάτοικοι βλέπουν το νερό σταλιά σταλιά να πέφτει από τις παροχές τους και μετά τις εργασίες οι δρόμοι έμειναν χωρίς αποκατάσταση. Σε σχετικό ερώτημα της Ώρας Πατρών από τις 28/6 κανένας αρμόδιος από τη δημοτική αρχή δεν μας έχει απαντήσει.

Αντί να κατηγορούνται οι δημότες για υπερβολική κατανάλωση, ας μεριμνήσει η ΔΕΥΑΠ να αποκαταστήσει τις βλάβες από τις απώλειες του νερού που καταγράφονται καθημερινά από τούς πολίτες, ακόμα και εντός των εγκαταστάσεων της στον Ριγανόκαμπο, όπου το νερό ναι μεν τρέχει ποτάμι, αλλά δυστυχώς εκτός των δεξαμενών, όπως προκύπτει και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Να απαντήσει ευθέως η δημοτική αρχή, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα επίλυσης της υδροδότησης σε όλες τις πληττόμενες περιοχές του Δήμου; Ανάλογες καταστάσεις να περιμένουμε και το 2021;

Ευχόμαστε η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να μην βάζει συνεχώς εμπόδια στους δημότες, πότε με το «δωρεάν» νερό που το πληρώνουν υπέρογκα με τους λογαριασμούς και πότε με την ξεχασμένη αποκατάσταση της οδοποιίας. Ίσως δεν δίνουν λύση επειδή οι δημότες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες «δωρεάν» νερού.

Έχει καταστεί απολύτως σαφές, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση όσο και αν επιστρατεύει τον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ, διασπείροντας αναλήθειες και ανακρίβειες, είναι ανήμπορη να επιλύσει κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα της πόλης. Οι δικαιολογίες που επικαλείται μάλλον απευθύνονται σε αμνήμονες αλλά δεν ξεχνούμε ότι είναι 6 χρόνια στην εξουσία.

Ρωμανός

Διυλιστήριο Ριγανόκαμπου

Ρωμανός

Ρωμανός

Μοιραστείτε το άρθρο!