Ώρα Πατρών

11Νοέ

Ο Κοινωνικός Οργανισμός είναι το «βασίλειο της ανάθεσης»

Νοέμβριος 11, 2020 Δελτία Τύπου 0

Δήλωση στις «7Μ» του Γρηγόρη Μαρκέτου

Εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για μια σειρά θεμάτων, που αφορούν στη διαχείριση των οικονομικών του Οργανισμού.

«Ο Κοινωνικός Οργανισμός είναι ένας πολυέξοδος οργανισμός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παράγει κοινωνικό έργο. Είναι το βασίλειο της ανάθεσης, κάτι που το έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα συνεχίζεται αυτή η αδιαφανής νοοτροπία», αναφέρει ο κ. Μαρκέτος και φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την αγορά των φαγητοδοχείων τα οποία αγόρασε ο Κοινωνικός Οργανισμός, με απευθείας ανάθεση.

Όπως μάλιστα προσθέτει ο εκπρόσωπος της παράταξης Ρώρου στον Κοινωνικό Οργανισμό, τα πλαστικά δοχεία μιας χρήσης, που κόστισαν 18.000 ευρώ, για τη σίτιση των οφελουμένων του ΚΟΔΗΠ, ως λύση είναι απαράδεκτη από οικολογικής άποψης και πως θα μπορούσε να επιλεγούν δοχεία επαναχρησιμοποιούμενα.

Ένταση υπάρχει από την αντιπολίτευση για το επιχείρημα της δημοτικής Αρχής ότι υπάρχει μείωση εσόδων του Οργανισμού από τα τροφεία που δεν θα καταβληθούν από τις οικογένειες την φιλοξενία των βρεφών και νηπίων, καθώς είναι κλειστές οι δομές του Κοινωνικού Οργανισμού και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν λειτουργικά έξοδα.

«Έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει ότι ο Κοινωνικός Οργανισμός πληρώνει μεγάλα ποσά, περίπου 40 χιλιάδες ευρώ το μήνα, για κινητή τηλεφωνία, αλλά δεν έχει γίνει καμία ενέργεια μέχρι σήμερα για να μειωθεί το ποσό αυτό» καταλήγει ο Γρηγόρης Μαρκέτος.

Μοιραστείτε το άρθρο!