23Νοέ

Συνάντηση της Ώρας Πατρών με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών για τις λαϊκές αγορές

Νοέμβριος 23, 2020 Δελτία Τύπου 0
Προτάσεις για τις λαϊκές αγορές..
 Για τις λαϊκές αγορές πραγματοποιήθηκε συνάντηση  της Ώρα Πατρών με τον επικεφαλής Γιώργο Ρώρο και το μέλος του συντονιστικού Ηλία Κωνσταντάτο, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Πλέσσα για να συζητηθεί το νέο Πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές. Από τις υπηρεσίες του δήμου συμμετείχε και ο κ. Β. Τσιγάρας.
Η πρόταση για συζήτηση του θέματος των λαϊκών αγορών έχει έρθει στο δημοτικό συμβούλιο πριν αρκετούς μήνες με υπογραφές της αντιπολίτευσης.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό,δημιουργικό κλίμα η Ώρα Πατρών κατέθεσε προτάσεις για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών ώστε να δοθεί η ευκαιρία για καλύτερες συνθήκες για όλους τους εμπλεκόμενους (πωλητές- πελάτες), για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού και των κανόνων λειτουργίας για λιγότερη όχληση των κατοίκων στις γειτονιές που διεξάγονται οι λαϊκές αγορές.
Οι προτάσεις περιλαμβάνουν τον τρόπο λειτουργίας με ομοιόμορφους πάγκους, χωροθέτηση, άδεια συμμετοχής, αποστάσεις, ιδιαίτερα λόγω του Covid-19, κιόσκι του νόμου (εμπλεκόμενοι φορείς), κουτί παραπόνων, ελέγχους, καθαριότητα, προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ, χημικές τουαλέτες και πιστή εφαρμογή του Ν.4497  Σταθάκη που επιλύει σειρά λειτουργικών θεμάτων.
Πλέον αυτών προτείναμε ως η μοναδική πόλη που δεν έχει στεγασμένη δημοτική αγορά την εξεύρεση χώρων για τη δημιουργία στεγασμένης δημοτικής αγοράς με παράλληλη προβολή των τοπικών προϊόντων (νέο λιμάνι, Λαδόπουλος) ώστε να μην διαταράσσεται η ζωή της πόλης, κυρίως όμως απωθείται  το παράνομο εμπόριο και να προβάλλουμε τα τοπικά προϊόντα.

Μοιραστείτε το άρθρο!