18Φεβ

Οι προτάσεις της Ώρας Πατρών στο δημοτικό συμβούλιο στις 17/2/21

Φεβρουάριος 18, 2021 Δελτία Τύπου 0

Ένα προϋπολογισμό διαχείρισης άτολμο και συντηρητικό έφερε προς ψήφιση η δημοτική αρχή. Απουσίαζαν όμως τα δομικά συστατικά ενός προϋπολογισμού με όραμα για την πόλη του μέλλοντος. Χωρίς τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν άρδην την πόλη φυσικό αέριο, εμπορικό λιμάνι, διαχείριση φράγματος κ.α.

Πλήρης αναντιστοιχία του προϋπολογισμού με τις διακηρύξεις της δημοτικής αρχής για κλείσιμο της Ξερόλακκας, για αποχέτευση μεγάλων γεωγραφικών περιοχών Ρίο, Αραχωβίτικα, Παραλία, Βραχναίικα. Σε διαζύγιο οι αριθμοί με την πραγματικότητα με αλχημείες και μαγειρέματα.

Ενίσχυση στον καρναβαλικό οργανισμό 650.000 για να σπαταλούν χρήματα των πατρινών για ένα καρναβάλι που δεν θα γίνει.

Ασκήσαμε κριτική για υπερτιμολογημένες αγορές, τις απευθείας αναθέσεις, την έλλειψη κονδυλίων για πράσινο και πλατείες.

Καταθέσαμε τις προτάσεις μας που κινούνται σε μία διαφορετική λογική από τη δημοτική αρχή, με όραμα για την Πάτρα που ονειρευόμαστε, με πρόσβαση σε προγράμματα, πράσινο ταμείο (πλατείες), αξιοποίηση του Φιλόδημου (αδέσποτα), δομές για τους καρναβαλιστές, αξιοποίηση της Μαρίνας, δημιουργία πράσινων σημείων, στροφή στην ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, για τη μάχη της καθημερινότητας, δρόμους, καθαριότητα, υποδομές.

Ασκήσαμε κριτική όμως και για θεσμικά θέματα που δεν χρειάζονται χρήματα αλλά πολιτική βούληση και τα έφερε η Ώρα Πατρών προς ψήφιση όπως η επιτροπή διαβούλευσης, ο κανονισμός λαϊκών αγορών, ο χώρος για τις πολιτικές κηδείες, η επιτροπή ισότητας αλλά και σε θέματα διαχείρισης και Δημοκρατίας όπως το site, τα γραφεία των παρατάξεων, την επιτροπή ονοματοθεσίας σε πλατείες και οδούς. Όλα αυτά βέβαια δεν είναι στο DNA της πολιτικής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ως αποτέλεσμα είχε ο προϋπολογισμός να ψηφιστεί από 22 Δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 49! Η Ώρα Πατρών απείχε από τη διαδικασία. Ψηφίστηκε ομόφωνα η διεκδίκηση του Ανατολικού πάρκου σε προηγούμενη παρέμβαση μας είχαμε καταθέσει το οδοιπορικό της διεκδίκησης.

Άλλα δύο θέματα έφερε η Ώρα Πατρών προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο: 1. Απλή Αναλογική όπου με εισήγηση του Ηλία Γρηγόρη υπέρ της απλής και άδολης αναλογικής επιχειρηματολόγησε για τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές που δημιουργεί με συνθέσεις και τη συμβολή της στην ανάδειξη των ζωντανών δυνάμεων της κοινωνίας. Υπέρ της πρότασης της απλής αναλογικής ψήφισε η Ώρα Πατρών, η Λαϊκή Συσπείρωση και η Ανυπότακτη Πολιτεία.

  1. Εκδόθηκε ψήφισμα σχετικά με τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών που ξεκίνησαν από τον χώρο της ιστιοπλοΐας και ψηφίστηκε ομόφωνα η πρότασή μας για τη «δημιουργία της δημοτικές επιτροπής ισότητας».

Μοιραστείτε το άρθρο!