30Ιούν

Καθαρισμός δημοτικών οικοπέδων δίπλα σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Ιούνιος 30, 2021 Απόψεις/Παρεμβάσεις 0

Το μέλος του συντονιστικού της Ώρας Πατρών Δημήτρης Παπαδόπουλος απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τη δημοτική αρχή:

«Αποτελεί καθήκον οι αρχές που αποφασίζουν και προτρέπουν τους πολίτες στην εφαρμογή νόμων, διατάξεων, αποφάσεων πρωτίστως να τους τηρούν, ώστε να αποτελούν παράδειγμα προς τους πολίτες να ακολουθούν τα προβλεπόμενα. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αναγκαίος ο καθαρισμός δημοτικών ακινήτων. Ως δημοτική αρχή επανειλημμένως έχετε επιστήσει την προσοχή στους δημότες της πόλης μας να προχωρήσουν σε άμεσο καθαρισμό των οικοπέδων τους για να αποφευχθούν πυρκαγιές και δυσοσμία εντός κατοικημένων περιοχών. Επισημαίνουμε ότι δεν το τηρείτε δίνοντας το κακό παράδειγμα:

  1. Αφήνετε ακαθάριστο το παρακείμενο οικόπεδο εντός περίφραξης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στην περιοχή «Λαδόπουλου», όπου καθημερινά αθλείται μεγάλος αριθμός νέων της πόλης και αθλητικά σωματεία.
  2. Σε άλλο τμήμα του οικοπέδου στη συμβολή των οδών Κερασόβου και Οδ. Ελύτη, που έχει απομείνει από τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου, για άλλη μια φορά έχουν εναποτεθεί μπάζα και υλικά. Φαίνεται πλέον ότι είναι τακτική της δημοτικής αρχής αντί να αξιοποιεί τα δημοτικά ακίνητα και να τα μετατρέπει σε χώρους άθλησης και αναψυχής, να τα απαξιώνει.

Ανάλογη πρακτική έχει επισημανθεί από την παράταξή μας και στο ακίνητο που προορίζεται για δημοτικό αποτεφρωτήριο.

Θεωρείτε ότι αυτή είναι εικόνα που συνάδει δίπλα από αθλητές και αθλήτριες της πόλης μας; Οι χώροι άθλησης στη πόλη μας είναι ελάχιστοι και ιδιαίτερα στις νότιες συνοικίες όπου μπορούμε να σας απαριθμήσουμε τα άπειρα προβλήματα που υπάρχουν.

Είναι υποχρέωση μας να ενισχύουμε τους υπάρχοντες χώρους και να δοθούν κίνητρα άθλησης σε όλους τους δημότες. Παρακαλούμε λοιπόν όπως προχωρήσετε σε άμεσο καθορισμό των παραπάνω χώρων και να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά που έχουν τοποθετηθεί». 

Μοιραστείτε το άρθρο!