Ώρα Πατρών

12Νοέ

Σε τιμή ευκαιρίας

Νοέμβριος 12, 2021 Δελτία Τύπου 0

Όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με το καρναβάλι, την ιστορία και λειτουργία του, η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη, άλλα φροντίζει τώρα να βγάλει στο σφυρί και καρναβαλικά στοιχεία που έχουν γίνει με πολύ κόπο και μεράκι, τα οποία είναι άρρηκτα δεμένα με την ιστορία του πατρινού καρναβαλιού.

Έχει οριστεί από το 2019 επιτροπή αξιολογήσης για την ενοικίαση και πώληση καρναβαλικών στοιχείων.

Με  πρόταση της εκπροσώπου μας  ζητήσαμε να συγκληθεί η επιτροπή, ώστε να γίνει συζήτηση για το πλαίσιο όρων, προϋποθέσεων και τη λειτουργία της. Επειδή μετά από μισή ώρα εμφανίστηκε μόνο ένα μέλος επομένως δεν υπήρχε απαρτία, αποχωρήσαμε και με email ζήτησαμε να συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή. Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι η επιτροπή συνεδρίασε άλλη ώρα χωρίς την παρουσία μας με τρία μέλη και αποφάσισε την πώληση στοιχείων. Θεωρούμε αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική τη μεθόδευση λειτουργίας της επιτροπής από τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος μιας και τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής είναι υπάλληλοι.

Διαφωνούμε με το άνευ όρων και περιορισμών και χωρίς τεκμηριωμένη αξιολόγηση ξεπουλήμα της περιουσίας του καρναβαλιού.

Διαφωνούμε με το ξεπούλημα της έμπνευσης, του σχεδιασμού, του κόπου και της πνευματικής ιδιοκτησίας του καρναβαλιού της Πάτρας και των καλλιτεχνών του αντί πινακίου φακής.

Αποδοκιμάζουμε την λογική και την πρόθεσή σας να συρρικνώνεται και να καταστρέφετε την ιστορία του καρναβαλιού. Τα περισσότερα στοιχεία που προσπαθείτε να ξεπουλήσετε μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάλι με ελάχιστα χρήματα και εργασία και αποτελούν σημαντικές καλλιτεχνικά υλοποιημένες προτάσεις για το καρναβάλι των μικρών, για χριστουγεννιάτικες γιορτές κ.α.

Σας καλούμε να ακυρώσετε το παραπάνω πρακτικό που συντάξατε πραξικοπηματικά καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής δεοντολογίας. Θέσαμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να μας απαντήσετε, ο δε Δήμαρχος ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση ανέφερε, ότι η Πρόεδρος του οργανισμού θα μας δώσει έγγραφες απαντήσεις τις προσεχείς ημέρες. Την ερώτηση μας την είχαμε καταθέσει εγγράφως πριν το δημοτικό συμβούλιο. Δεν έχετε σχέση με το καρναβάλι, δεν μπορείτε να οργανώσετε καρναβάλι, δεν θα σε σας επιτρέψουμε να ξεπουλήσετε την ιστορία του.

Μοιραστείτε το άρθρο!