8Ιαν

Οι προτάσεις της Ώρα ΠΑΤΡΩΝ για τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου και των επιτροπών ποιότητας ζωής και οικονομικής

Ιανουάριος 08, 2022 Δελτία Τύπου 0

Την Κυριακή 9/1/22 διεξάγονται οι αρχαιρεσίες για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, την οικονομική επιτροπή και ποιότητα Ζωής.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά τις εκλογές έδωσε υπερεξουσίες στις επιτροπές απαξιώνοντας το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, διαφωνήσαμε.

Η Ώρα Πατρών στα πλαίσια καλής διάθεσης και συνεργασίας είχε ψηφίσει το 2019 για Πρόεδρο τον κ. Μελά.

Η λειτουργία όμως του προέδρου δεν ήταν αυτή που επιβάλλει ο θεσμός δηλαδή αντικειμενικότητα, πληρότητα, σεβασμό στις αποφάσεις, ίσες αποστάσεις από όλες τις παρατάξεις, θεματοφύλακας των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν έφερε νέο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να πελαγοδρομεί ατελείωτες ώρες με ατέρμονες τοποθετήσεις του δημάρχου και αντιδημάρχων. Δεν έφερε θέματα τα οποία ζητούσαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να συλλέγονται υπογραφές προκειμένου τα θέματα να έρθουν προς συζήτηση. Απαξίωσε τη σωστή δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Δεν υπήρξε θεματοφύλακας των αποφάσεων και της υλοποίησης τους όπως: την ίδρυση διαδημοτικού φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου με αποτέλεσμα το φράγμα να καταλήξει από την κυβέρνηση σε ιδιώτη με προίκα 7,5 εκατ. ευρώ. Απαξίωσε και τορπίλισε την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου για τη σωτηρία της πλατείας Καλλιπάτειρας. Μετά από όλα αυτά πριν 8 μήνες η παράταξή μας πρώτη στο δημοτικό συμβούλιο απέσυρε την στήριξή της στο πρόσωπο του κ. Μελά.

Σε συνεδρίαση του συντονιστικού της παράταξης μας παρατηρήσαμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος επανεξέτασης της απόφασης μας. Δεν στηρίζουμε για πρόεδρο τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Για την οικονομική επιτροπή θα στηρίξουμε τον Γιάννη Τσιμπούκη και την επιτροπή ποιότητας ζωής τον Γιάννη Λάμπρου.

Μοιραστείτε το άρθρο!