Ώρα Πατρών

19Ιαν

Επιστολή για τα έργα στην Ακτή Δυμαίων

Ιανουάριος 19, 2022 Δελτία Τύπου 0
📢 Την ακόλουθη επιστολή για τα έργα στην Ακτή Δυμαίων απέστειλε ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος:
🔴«Εδώ και αρκετό διάστημα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο επί της Ανθείας και Ακτής Δυμαίων. Το έργο λόγω δυσκολιών έχει αργούς ρυθμούς και θα συνεχιστεί για αρκετά μεγάλο διάστημα.
🔶Εξαιτίας των εργασιών η είσοδος στην πόλη από την Ακτή Δυμαίων μετατρέπεται από τρεις λωρίδες κυκλοφορίας σε μία με αποτέλεσμα να δημιουργεί ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων εκατοντάδων μέτρων με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας. Παράλληλα διέρχονται αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες από το σημείο.
Πιστεύαμε ότι θα είχατε ένα συγκροτημένο σχέδιο κυκλοφοριακής ρύθμισης, δυστυχώς δεν έχετε μεριμνήσει για μέτρα κυκλοφοριακής λειτουργίας και ανακούφισης.
👉Σας προτείνουμε μέτρα τα οποία εσείς θα πρέπει άμεσα να αξιοποιήσετε και να υλοποιήσετε για την εύρυθμη λειτουργία και τη ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών.
1. Ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών της Ακτής Δυμαίων και Ανθείας με περισσότερο χρόνο στην Ακτή Δυμαίων έτσι ώστε να μην μπλοκάρουν τα οχήματα.
2. Παρουσία τροχονόμου ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.
3. Να δοθεί μία λωρίδα κυκλοφορίας της Ακτής Δυμαίων στο ρεύμα εξόδου της πόλης (συνεργασία με την Περιφέρεια).
4. Σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ θα μπορούσε να δοθεί η άδεια έτσι ώστε μέρος των αυτοκινήτων να κατευθύνεται μέσω του ΟΛΠΑ έως την έξοδο της Ελευθερίου Βενιζέλου.
Παρακαλούμε να επιληφθείτε, ως είχατε υποχρέωση άμεσα του θέματος».

Μοιραστείτε το άρθρο!