Ώρα Πατρών

11Φεβ

Τι προτείναμε στο δημοτικό συμβούλιο (9-2-2022)

Φεβρουάριος 11, 2022 Δελτία Τύπου 0

Τα δημοτικά τέλη της πόλης μας βρίσκονται κοντά στον μέσο όρο περίπου των δημοτικών τελών, πόλεων ανά τη χώρα,  αλλά χωρίς να είναι εξίσου ανταποδοτικά για τον πολίτη. Με προτάσεις, η παράταξή μας έδειξε τον άλλο δρόμο για το θέμα των συντελεστών που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Δίκαιο είναι ένα σύστημα, όταν ο πολίτης καταβάλλει ανάλογα με τις φοροδοτικές δυνατότητες του. Ο νόμος προβλέπει ότι μπορεί να λαμβάνεται υπόψη η φοροδοτική ικανότητα, η τοποθεσία, η εμπορικότητα κ.α.

Τα προσφυγικά των 30-40 τ.μ στο Ρίο, δύναται να έχουν άλλο συντελεστή σε σχέση με τη βίλα των 500 τ.μ με πισίνα στην ίδια περιοχή. Το κατάστημα των 60-80 τ.μ., η  μικρή επιχείρηση μπορεί να έχει χαμηλότερο συντελεστή από το πολυκατάστημα των 2.000 τ.μ. που γειτνιάζει. Ο συντελεστής παλαιότητας, η διασύνδεση με τη φοροδοτική ικανότητα, η εμπορικότητα του δρόμου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοχευόμενη παρέμβαση και  μείωση για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή επέλεξε την εύκολη,  οριζόντια λύση.

Παράλληλα στο τεχνικό πρόγραμμα που εισηγήθηκε, παρουσίασε μία ιδανική πόλη, που έχουν επιλυθεί όλα της τα προβλήματα. Διανθισμένο με πολιτικό κείμενο κατά της «ευρωενωσιακής πολιτικής επιλεξιμότητας σε σχέση με τις αστικές αναπλάσεις και την έξυπνη πόλη που γίνονται για όφελος των μονοπωλίων»…

Συμπέρασμα: η ανακάλυψη του ηλεκτρισμού ωφέλησε το κεφάλαιο και όχι τα λαϊκά στρώματα….

Θέσαμε για άλλη μία φορά το θέμα του αποτεφρωτηρίου, την εξεύρεση χώρου πολιτικών κηδειών, την ανακύκλωση, την στέγαση των καρναβαλιστών, την διαχείριση του φράγματος, μεγάλα έργα για δίκαιη ανάπτυξη, σύνδεση της πόλης με το πανεπιστήμιο και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, τη διαχείριση των οικονομικών με σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις σε άλλες πόλεις και καταθέσαμε πλέον 250 πράξεων που αφορούν αγορές σε πολυκαταστήματα και πολυεθνικές.

Καταθέσαμε πρόταση για τις ενεργειακές κοινότητες, ώστε να δημιουργήσουμε αυτόνομα ενεργειακά κτίρια και να εξασφαλίσουμε παραγωγή ρεύματος που θα διανέμονταν σε δημοτικά κτίρια, σχολεία, λαϊκές οικογένειες, απόρους….

Προτείναμε να διεκδικήσουμε την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2025. Δυστυχώς για άλλη μία φορά πέσαμε σε τοίχο.

Σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούσαν αρνητικά την εξέλιξη για την έλευση του τρένου στην Πάτρα, η συνεχιζόμενη αδράνεια της Δημοτικής Αρχής σε αυτό το θέμα, δίνει χώρο σε σκόπιμες διαρροές του Υπουργείου Υποδομών, που προσπαθούν να πνίξουν στα απόνερα την υπογειοποίηση του τρένου.

Λόγω κακής συνεννόησης με τον ΣΕΓΑΣ χάθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2022-23. Η δημοτική αρχή απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση των γηπέδων,  για το γήπεδο Σαραβαλίου έριξε τις ευθύνες στον εργολάβο, για το γήπεδο στο Πετρωτό φταίει η σαθρότητα του εδάφους και για το γήπεδο Μιντιλογλίου φταίει ένας… ασβός (τρώει το χορτάρι)…. Η φύση έχει συνωμοτήσει κατά της Δημοτικής αρχής.

Μοιραστείτε το άρθρο!