Ώρα Πατρών

13Φεβ

Καταφύγιο.. χωρίς άδεια..

Φεβρουάριος 13, 2022 Δελτία Τύπου 0

Θα ενοικιάζατε σπίτι, ενώ θα μπορούσατε, να αποκτήσετε δικό σας με 100% επιδότηση;

Στην απλοϊκή αυτή ερώτηση ο Δήμος Πατρέων προτιμά την μακροχρόνια ενοικίαση… για 12 χρόνια σε ιδιώτη..

Αρνείται την σύνταξη μελέτης για την υποβολή χρηματοδότησης, όπως έχουν κάνει δεκάδες  Δήμοι ανά την Ελλάδα, είτε μόνοι τους, είτε σε συνεργασίες (διαδημοτικοί). Οι προτάσεις επιδοτούνται από 372.000 € και φτάνουν έως 1.500.000 €, εφόσον συνεργαστούν τρεις Δήμοι.

Από το 2019 ο Δήμος έχει συνάψει σύμβαση για την ενοικίαση χώρου που λειτουργούσε από ιδιώτη σαν πανσιόν, με σκοπό την λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου. Φτάσαμε στο 2022 και αδειοδοτημένο Δημοτικό Κτηνιατρείο ή καταφύγιο δεν έχουμε…

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, αφού μεθοδεύτηκε απευθείας ανάθεση (και όχι πρόσληψη) κτηνιάτρου, που θα οριστεί επιστημονικά υπεύθυνος, προκειμένου ο Δήμος Πατρέων να υποβάλλει ολοκληρωμένο φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες για να αδειοδοτηθεί το Δημοτικό Κτηνιατρείο.

Όλο αυτό το διάστημα ο πατραϊκός λαός, επιβαρύνεται με μεγάλα ποσά για το ενοίκιο που καταλήγουν στην τσέπη ιδιώτη και επιπλέον υπηρεσίες κτηνιάτρου κατά περιόδους σε ιδιώτες πάλι με απευθείας αναθέσεις… επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό.

Η δημοτική αρχή σε ένα κρεσέντο ψεμάτων διαρρέει, ότι διαθέτει αδειοδοτημένο καταφύγιο ήδη από το προηγούμενο φθινόπωρο. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες διαβεβαιώνουν ακριβώς το αντίθετο και ζητούν διευκρινίσεις από το καλοκαίρι…. περιμένοντας ματαίως απαντήσεις… ενώ αίτηση για το καταφύγιο υποβλήθηκε στην εκπνοή του 2021…

Ματαίως φωνάζουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου και οι κάτοικοι για τις επιθέσεις ζώων, αφού δεκάδες αδέσποτα που ψάχνουν να βρουν τροφή. Ακόμα και οι συνεργασίες με τις φιλοζωικές οργανώσεις γίνονται «κατά επιλογή».

Στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου ερωτάται ο Δήμαρχος από τον επικεφαλής της Ώρα ΠΑΤΡΩΝ Γιώργο Ρώρο δύο φορές αν υπάρχει άδεια του χώρου στο Δρέπανο και πώς μπορεί να επικοινωνήσει ο πολίτης.

Δήμαρχος: ΝΑΙ υπάρχει..και είναι κούκλα… (παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα). Ακόμα παραθέτουμε και έγγραφο από το συνήγορο του πολίτη μιας και η δημοτική αρχή δεν απαντούσε εγγράφως που μετά από έλεγχο αποδεικνύεται, ότι ο χώρος δεν έχει άδεια…

Η παράταξή μας έχει φέρει επανειλημμένως το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο. Τον περασμένο Ιούλιο καταθέσαμε πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση προκειμένου μέσω του προγράμματος να αποκτήσει η πόλη Δημοτικό καταφύγιο και κτηνιατρείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και σε συνεργασία με τους Δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου να λάβει χρηματοδότηση ύψους 1.500.000€.

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΡΕΠΑΝΟ (1)

Μοιραστείτε το άρθρο!