Ώρα Πατρών

18Φεβ

Η Ώρα Πατρών στον αποκλεισμό της Ε.Ο. στην Κάτω Αχαΐα

Φεβρουάριος 18, 2022 Δελτία Τύπου 0

Στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός της διέλευσης οχημάτων λόγω των επαναλαμβανόμενων τροχαίων ατυχημάτων, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο της 17χρονης μαθήτριας.

Η ολοκλήρωση ενός σύγχρονου οδικού δικτύου θα είχε επιτευχθεί, αν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν σταματούσε τα υπό εξέλιξη έργα στην Πατρών-Πύργου. Με πρόσχημα το σπάσιμο της εργολαβίας σε 8 κομμάτια, ζήτησε εκ νέου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να δώσει τις απαιτούμενες εγκρίσεις, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, ώστε να αναλάβει το έργο η Ολύμπια Οδός, η οποία το είχε απεντάξει το 2013. Τώρα όμως πήρε πανωπροίκι 100 εκατ. ευρώ και δέσμευση για εγκατάσταση διοδίων για να χαρατσώνει τους πολίτες, κάτι που δεν προέβλεπε ο σχεδιασμός  της προηγούμενης κυβέρνησης.

Εκκωφαντική η απουσία της Περιφερειακής Αρχής από την κινητοποίηση, αφού όλο το διάστημα δεν έχει προχωρήσει σε καμία εργασία για την συντήρηση του υφιστάμενου οδικού δικτύου όπως εδώ και δύο χρόνια είχε δεσμευτεί, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Ο δρόμος Πατρών-Πύργος-Τσακώνα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα χωρίς διόδια, γιατί καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Συμμετείχαμε στην κινητοποίηση και κάνουμε σαφές, ότι η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου είναι ζήτημα πέραν των πολιτών της Αχαΐας-Ηλείας, όλης της χώρας. Επιβάλλεται να δράσουμε από κοινού για την ολοκλήρωση, πιέζοντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, για να μην έχει την τύχη της Πατρών-Αθηνών που σε μία φιέστα εγκαινίων το 2014 έφεραν μπουλντόζα από την Καλαμάτα να ανακατεύει χώματα για την παράσταση.

Μοιραστείτε το άρθρο!