Ώρα Πατρών

22Φεβ

Κυβέρνηση εκτελεστής, Δήμος υποκριτής

Φεβρουάριος 22, 2022 Δελτία Τύπου 0

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους 280 εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας φέρνει άλλη μία φορά στην επιφάνεια το πρόβλημα της ανεργίας. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανακυκλώνουν την ανεργία δίνοντας προσωρινή ανακούφιση στα νοικοκυριά. Η κυβέρνηση διαιωνίζει το σύστημα των ελαστικών μορφών εργασίας, αφού κατάργησε μία σειρά νομοθετημάτων και κατακτήσεων του εργατικού κινήματος, οκτάωρο, συλλογικές συμβάσεις κ.α. Διαχρονικά υπάρχει ευθύνη από όλες τις κυβερνήσεις μεγαλύτερη ή μικρότερη.

Υποκριτική όμως είναι η στάση της δημοτικής αρχής:

  1. Μέχρι το 2019 με την προηγούμενη κυβέρνηση υποσχόταν στους εργαζόμενους, ότι θα τους μονιμοποιήσει και μάλιστα τους προέτρεπε να κατασκηνώσουν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Έκλεινε τις υπηρεσίες του δήμου και με μπροστάρη το Δήμαρχο πήγαινε στο δικαστικό μέγαρο με πύρινους λόγους και κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης. Όλα αυτά προεκλογικά.
  2. Η στάση αυτή άλλαξε μετά τις δημοτικές και εθνικές εκλογές. Η δημοτική αρχή επέρριψε ευθύνες στο σύστημα, στη νομική υπηρεσία… Δικαίως διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι ότι «μας κοροϊδέψατε κ. Πελετίδη».
  3. Είναι υποκριτική η στάση της Δημοτικής Αρχής, αφού το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και εξουσιοδότησε το Δήμαρχο ότι «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να παραμείνουν στην εργασία» ο δήμαρχος αλλά υποστήριξε στο δικαστήριο δεν μετέφερε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αφήνοντας τους εργαζόμενους εκτεθειμένους και εξοργισμένους. Τον καλούμε στο δικαστήριο που θα γίνει στον Πειραιά στις 25/2 για ένα άλλο τμήμα της κοινωφελούς εργασίας 230 άτομα να υποστηρίξει τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οργάνωσε όμως με τον πολιτικό του φορέα μία κομματική εκδήλωση για να συναντήσει στο Σύνταγμα ΜΟΝΟ τον κ. Κουτσούμπα και περιφέρει την κομματική φιέστα δια πάσαν νόσον…

Προσπαθεί να κάμψει την αγανάκτηση των εργαζομένων υποσχόμενος ένθεν και ένθεν, ότι θα τους ξαναπροσλάβει αργότερα στην εργασία…..προεκλογικά. Αγωνιζόμαστε για μόνιμες, σταθερές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας με ικανοποιητικό μισθό, είμαστε  δίπλα στους εργαζόμενους.

Επαναφέρουμε άλλη μία φορά την πρόταση μας, το θέμα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ να έρθει ως αποκλειστικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συνταχθεί ένα ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο και μαχητικό κίνημα διεκδίκησης.

Μοιραστείτε το άρθρο!