28Φεβ

Επικαιροποίηση μελέτης διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Φεβρουάριος 28, 2022 Δελτία Τύπου 0

Ο επικεφαλής της Ώρα ΠΑΤΡΩΝ Γιώργος Ρώρος απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος σχετικά με την επικαιροποίηση της μελέτης διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου:

«Όπως γνωρίζετε ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την διαχείριση των υδάτων στην Αχαΐα έχει ολοκληρωθεί. Το φράγμα Πείρου-Παραπείρου αποτελεί τη λύση στην καταπολέμηση της επάρκειας πόσιμου νερού, άφθονου και ποιοτικού, στους ωφελούμενους δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου αλλά και της βιομηχανικής ζώνης.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών που έχει γίνει προ πενταετίας σχετικά με τη διαχείριση του φράγματος, το κόστος της διαχείρισης ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα το ετήσιο κόστος πληρωμής μόνο της ΔΕΥΑ Πάτρας για λογαριασμούς ρεύματος από άντληση νερού από γεωτρήσεις και των ενοικίων χρήσης ιδιωτικών γεωτρήσεων ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνουμε ότι το ποσό αυτό ίσχυε προ της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος και της ρήτρας αναπροσαρμογής έχοντας αυξήσει σημαντικά τα κόστη, χωρίς να έχουμε τα τελικά στοιχεία και για το 2022.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας έχει εγκρίνει με απόφαση την συμμετοχή σε διαδημοτικό φορέα διαχείρισης του φράγματος.

Θεωρούμε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να επικαιροποιηθεί η μελέτη διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου την οποία είχε εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Παρακαλούμε άμεσα  με πρωτοβουλία σας, να ζητήσετε από τον κ. Πρύτανη και τις πρυτανικές αρχές την επικαιροποίηση της μελέτης. Η παράταξή μας σε συνάντηση με τον κ. Πρύτανη έθιξε το θέμα και είναι θετικός σε μία τέτοια εξέλιξη.

Από τα αποτελέσματα της μελέτης θα εξαχθούν σημαντικά στοιχεία που οι Δήμοι θα αξιολογήσουν προς όφελος των δημοτών».

Μοιραστείτε το άρθρο!