26Μαρ

Πρωτοβουλίες της Ώρα ΠΑΤΡΩΝ για την ανακούφιση παιδιών από την Ουκρανία

Μάρτιος 26, 2022 Δελτία Τύπου 0

Την Παρασκευή 25/2/22 ο επικεφαλής της Ώρα ΠΑΤΡΩΝ Γιώργος Ρώρος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνοουκρανικής Φιλίας κ. Μιχάλη Ροδόπουλο. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο πόλεμος, που έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία και οι ενέργειες του συλλόγου, να φιλοξενήσει 3.000 παιδιά στις κατασκηνώσεις Σκαφιδιάς στην Ηλεία.

Ο επικεφαλής της Ώρα ΠΑΤΡΩΝ δήλωσε το άμεσο ενδιαφέρον για την φιλοξενία των παιδιών και την προσπάθεια συντονισμού όλων των πολιτών προκειμένου, να βοηθήσουμε το κύμα προσφύγων, που δημιουργείτε. Η Ώρα ΠΑΤΡΩΝ θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για ενεργή συμμετοχή της πόλης στο προσφυγικό κύμα και στην φιλοξενία των παιδιών.

Την αποτυχία των ισχυρών του πλανήτη να έρθουν σε συνεννόηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, την πληρώνουν όπως πάντα οι λαοί.

Ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων για σφαίρες επιρροής, εδαφικά κέρδη και ενεργειακές εξαρτήσεις για μία ακόμα φορά αποτελεί αιτία φτώχειας και προσφυγιάς για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην καρδιά της Ευρώπης. Την κλιμάκωση των ανταγωνισμών την πληρώνουν πολύ ακριβά οι λαοί. Θα συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός παγκόσμιου ειρηνευτικού κινήματος, που θα ανακόψει τις πολεμικές επιχειρήσεις κάθε είδους. Όχι στον πόλεμο, ναι στην Ειρήνη.

«Τούτος ο πόλεμος που έρχεται

Δεν είναι ο πρώτος

Όταν ετελείωσε ο τελευταίος

Υπήρχαν νικητές και νικημένοι.

Στους νικημένους ο φτωχός λαός

Πέθαινε από την πείνα

 Στους νικητές ο φτωχός λαός

Πέθαινε το ίδιο».

Μπέρτολντ Μπρεχτ.

Μοιραστείτε το άρθρο!