Ώρα Πατρών

5Σεπ

Έσπειρε ανέμους θερίζει θύελλες..

Σεπτέμβριος 05, 2022 Δελτία Τύπου 0

Με το Δήμαρχο να μιλά σαν ένας σκληρός εργοδότης, χρησιμοποιώντας όλα τα επιχειρήματα διανθισμένα βέβαια στο κείμενο του με αντιευρωπαϊκές προτάσεις και λαϊκίστικες κορώνες, συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες ο κ. Δήμαρχος με την πολιτική του από το 2018 και μετά.
Δεν προχώρησε σε μία έντιμη συζήτηση με τους εργαζόμενους, με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης για να βρεθεί μία λύση,  αλλά υποσχέθηκε τη μονιμοποίηση! Έκλεινε το δημαρχείο, έκανε πορείες προεκλογικά στα δικαστήρια και έβγαζε πύρινους λόγους κατά της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έδωσε εντολή όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν να κάνουν κατάληψη έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους μονιμοποιήσει και μάλιστα ο ίδιος μας έφερνε σάντουιτς, αναφέρουν!
Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ τους μίλησε στη γλώσσα της αλήθειας, τους κοιτάξαμε στα μάτια.
Να αγωνιστούμε ώστε όλοι να αποκτήσουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στο ταμείο ανεργίας ,να προκηρυχτούν θέσεις εργασίας μόνιμες που θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι ισότιμα, αφού πρώτα κατατεθεί εμπεριστατωμένο οργανόγραμμα για τις ανάγκες του δήμου.
Προτείναμε στο δημοτικό συμβούλιο να υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους. Να συνεχίσουν την εργασία τους και το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με φορείς της πόλης,  να οργανώσει κινητοποίηση για την Αθήνα. ‘Οχι κομματική fiesta αλλά κινητοποίηση της πόλης,  την οποία θα πρέπει να φροντίσει η δημοτική αρχή να μην διασπάσει για άλλη μία φορά. Να «στρατοπεδεύουμε» στο Μαξίμου μέχρι να πάρουμε τα χρήματα που αναλογούν στην πόλη για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι!
Πλέον αυτών θα πρέπει η δημοτική αρχή να κάνει χρήστη και συνετή διαχείριση των χρημάτων των Πατρινών.
Δυόμισι εκατομμύρια επιπλέον στοιχίζει μόνο ο ΑΣΟ με τις καθυστερήσεις και αστοχίες της δημοτικής αρχής. Περίπου τέσσερα εκατομμύρια η εγκατάλειψη της πρώτης εργολαβίας για το ιστορικό κέντρο με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Σε διπλάσια ακόμα και τριπλάσια τιμή πληρώνει τρόφιμα ο Κοινωνικός οργανισμός,  σε σουπερμάρκετ εκτός της πόλης.. Αντισηπτικά σε τετραπλάσια τιμή!!
Όλα τα αναπτυξιακά έργα που θα δημιουργούσαν πλούτο στην πόλη έχουν σταματήσει. Διαχείριση του φράγματος Ππείρου-Παραπείρου, αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου,τ ης Μαρίνας, της προβολής και της διαφήμισης επιχειρήσεων, της διεκδίκησης του Εμπορικού τμήματος του λιμανιού.
Αυτά είναι ξένα για την πολιτική Πελετίδη.
Αγωνιζόμαστε για μόνιμες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπή μισθό.

Μοιραστείτε το άρθρο!