Ώρα Πατρών

5Σεπ

Στις συμπληγάδες Κυβέρνησης-Πελετίδη

Σεπτέμβριος 05, 2022 Δελτία Τύπου 0

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένως τη θέση της παράταξής μας,  «Ώρα Πατρών», για τα προγράμματα ορισμένου χρόνου και τις επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους.

Σταθερές δουλειές για όλους, μόνιμες θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς.
Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους εργαζόμενους με τη σκληρή πολιτική της.
Εκατομμύρια εργαζόμενοι βρίσκονται στην απειλή της φτώχειας ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Τα νοικοκυριά δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Ο πληθωρισμός στο 11,6%,  ο υψηλότερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Ακόμα χειρότερη η εκτόξευση των τιμών στις βασικές ανάγκες των εργαζομένων, ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα.
Με μαθηματική ακρίβεια η κυβέρνηση βυθίζει τη χώρα και τους εργαζόμενους στη μιζέρια και την φτωχοποίηση.
Δεν φτάνει η λαίλαπα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς στην Πάτρα,  έχουν να αντιμετωπίσουν και την πολιτική που εφαρμόζει ο δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης. Δεν παρεκκλίνει ούτε γράμμα από αυτή την σκληρή πολιτική. Η λέξη ΑΝΥΠΑΚΟΗ δεν ακούγεται πια….όπως παλιά. ‘Έμεινε ένα κενό…σύνθημα.
Οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία, καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή ότι δεν καλύπτει τις μισθολογικές αυξήσεις και δεν πληρώνονται για την αναρρωτική άδεια που ασθενείς εργαζόμενοι λαμβάνουν. Δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.
Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία αλλά και τη σχετική οδηγία 76/207 της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε δυσμενής μεταχείριση, βλαπτική μεταβολή, απόλυση εργαζομένων, οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της άδειας της μητρότητας και άλλα. Υπάρχει και σχετική γνωμοδότηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αν τη θέλει η δημοτική αρχή.
Επομένως τα προβλεπόμενα τόσο από την εργατική νομοθεσία όσο και από ειδικές προστατευτικές διατάξεις πρέπει να τύχουν εφαρμογής και σε εργαζομένους με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή Πελετίδη, αφού χρησιμοποίησε τους εργαζόμενους για ψηφοθηρικούς λόγους στις εκλογές του 2019 τους άφησε στην τύχη τους/ Δεν προσέρχεται στα δικαστήρια ή δεν εφαρμόζει την απόφαση. Δίκαιη η αγανάκτησή τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο «μας πρόδωσες είσαι ψεύτης».
Αρνείται να εφαρμόσει αυτό που άλλοι δήμοι εφαρμόζουν και ας μην είναι «κομμουνιστές» όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται.
Καλούμε τη Δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη αντί να προσπαθεί με τα μέσα του  Περισσού, να εμφανίσει την Πάτρα ως το γαλατικό χωριό που καταργήθηκε η πάλη των τάξεων και εφαρμόζεται ο κομμουνισμός, να καταβάλει άμεσα τις νόμιμες αποδοχές των εργαζομένων και τις αναρρωτικές άδειες, άλλως ανταγωνίζεται την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.
Καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού συμβουλίου.

Μοιραστείτε το άρθρο!